Hlavní navigace

Teleko od února rozšiřuje digitální nabídku o další dvě stanice

2. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Teleko
Staronově tak můžete v jeho DAB multiplexu naladit Seejay Radio a Tip Radio, jimž skončila smlouva o distribuci minulý rok a které nyní hlásí návrat.

Poslední změny v DAB multiplexu příbramské společnosti Teleko byly ohlášeny ke konci starého, resp. k začátku nového roku 2016. Tehdy byly nově zařazeny stanice Vltava Českého rozhlasu a Český rozhlas – Sport.

Nyní mohou, od 1. února 2016, posluchači digitálního zemského rozhlasu DAB opět u Teleka naladit měsíc nevysílající SeeJay Radio a Tip Rádio.

Vysílání je u obou šířeno na T-DAB (DAB+) se shodným datovým tokem 48 kb/s (viz galerie níže), což aktuálně platí i o ostatních stanicích v multiplexu Teleko, včetně stanic Českého rozhlasu.

ČTĚTE TAKÉ: Operátor Teleko vyřadil ke konci roku 2015 ze svého multiplexu čtyři stanice

Digitální rozhlas od Teleka snížil datové toky, kvalita by se prý ale měla zvýšit

Taneční SeeJay Radio, původně stanice čistě internetová, získalo celoplošnou digitální rozhlasovou licenci jako první stanice v České republice koncem července 2012, a to na dobu osmi let. Vysílání bylo v rámci DAB spuštěno v listopadu 2012 právě u společnosti Teleko.

BRAND24

K přerušení vysílání došlo k 31. prosinci 2015 proto, že v Teleko DAB skončila smlouva o distribuci nejen stanicím Seejay Radio a Tip Radio, ale také Radio Beat a Radio 1. Nazpět jsou zatím pouze první dvě.

Přehled provozovaných vysílačů digitálního rozhlasu Teleko DAB a jejich pokrytí najdete u operátora zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).