Hlavní navigace

Telefónica omezuje DVB-T vysílání v některých lokalitách

7. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 8. 2009

Podle databáze Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) na webu www.ctu.cz by sice měly být v provozu všechny spuštěné digitální vysílače společnosti Telefónica O2, ale realita je jiná. Podle ČTÚ mají fungovat čtyři lokality – Brno, Ostrava, Plzeň a Praha, je tomu však jinak. Podle informací čtenářů, které máme, jsou minimálně dvě z nich mimo provoz.

V Brně už několik dní nevysílá multiplex 4. Jak je to jinde?, ptal se v konferenci DX listy její člen Pavel Pokorný z této lokality. Nefunkčnost této sítě potvrdil také čtenář a aktivní přispěvatel DigiZone.cz Daniel NeumannPlzně. Dle jeho slov je možné, že O2 už zde neprovozuje svou síť několik týdnů. I v redakci DigiZone.cz jsme si všimli zhoršení signálu tohoto multiplexu.

BRAND24

V Praze je ho sice možné stále naladit, např. na Jižním Městě je jeho sledování nyní problematické i s anténou umístěnou na střeše. Znamená to, že buď došlo k razantnímu poklesu výkonu některého z vysílačů, nebo některý z nich přestal signál úplně šířit. Od společnosti Telefónica bohužel není možné získat oficiální vyjádření, protože se k této problematice nevyjadřuje. Již 1. srpna by měly být v provozu další čtyři vysílače, jejich spuštění však vzhledem k této situaci není příliš reálné.

K TÉMATU: Multiplex 4 slibuje spustit další vysílače. Je to ale reálné?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).