Hlavní navigace

Telefónica O2 demontovala anténu pro multiplex 4 v Brně

20. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 5. 2009

Čtenář serveru DigiZone.cz z Brna si všiml, že v tomto městě došlo k demontování jednoho z vysílačů, který je určen pro šíření digitálního vysílání multiplexu 4. Konkrétně jde o ten v ulici Jana Babáka. Zdeněk Fučík napsal: Na budově O2 v Brně, ul. Jana Babáka, byl demontován anténní systém vysílače DVB-T (červený tubus). Přesný termín však neznám.

FOTO: Budova Telefóniky O2 ještě s anténním systémem (JPG, 150 kB)

Čtenář Fučík doufá, že se jedná pouze o výměnu anténního systému. Ten původní fungoval na 25. kanále, později pak na 64. V poslední době bylo okolo multiplexu 4 živo, přesto, že společnost Telefónica O2 změny v této síti nekomunikuje. Na několik dní bylo např. přerušeno vysílání kanálu O2 Info, které bylo obnoveno krátce poté, co se informace objevila na našem serveru. Mimo provoz byl určitou dobu i multiplex 4 v Plzni, což vyplynulo z diskusí na našem webu. Podobnou zkušenost měli právě i diváci v Brně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).