Hlavní navigace

TechniSat DigiCorder ISIO S1: dvoutunerový Full HD přijímač s interním HDD 1TB

27. 7. 2011
Doba čtení: 15 minut

Sdílet

 Autor: 322915
TechniSat DigiCorder Isio S1 je zcela nový špičkový výrobek této německé firmy a víceméně náhrada za model HD8S/X. Je zařazen do řady špičkových přístrojů řady PremiumLine a může být proto prodáván pouze u smluvních partnerů této značky. V červnu jsme si na DigiZone.cz představili levnější přijímač této firmy TechniSat Digit ISIO S1, jehož základní vlastnosti jsou totožné. Kromě příjmu SD a HD televizních a také rozhlasových programů umožňuje na bázi IP používat interaktivní služby, jako jsou knihovny nebo video-on-demand (video na vyžádání). Připojením k síti můžete sdílet složky ve vašem počítači.

Nepřekvapí, že přijímač je přednostně lokalizován pro německý trh a tak má propracovaný přímý přístup na největší německou online půjčovnu filmů Maxdome, nebo knihovny médií v ARD a ZDF, přístup na QTom a Putpat – interaktivní televizní nebo rozhlasová nabídka, která je ale zatím dostupná pouze v Německu. Můžete procházet Internet a zobrazovat jakékoliv webové stránky, nebo přes červené tlačítko zobrazit nabídku HbbTV s multimediálním obsahem u programů, které HbbTV nabízejí. TechniSat také umožní přístup na vlastní Isio Live portál kde mj. představuje své novinky. Přijímač dovážený do ČR má vestavěný disk 1 TB, v Německu se dá zakoupit i s menší kapacitou 500 GB. Do paměti přijímače uložíte až 5000 televizních a rozhlasových programů. Přijímač disponuje pro TechniSaty typickou funkcí INSPIRO, což je automatická aktualizace kanálů z Astry 1.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 přední panel

Přední panel

Přední panel má v levé horní části vypínač do Standby – podsvícení červené, v provozu – podsvícení modré. Vedle něj je uprostřed kruhový ovladač se čtyřmi polohami opatřený šipkami pro pohyb v menu a plnící i další funkce. Uprostřed je potvrzovací černé tlačítko OK. Následuje šestiřádkový fluorescenční displej, zobrazující množství textových informací a symbolů. Pod displejem je šest senzorových dotykových tlačítek jejichž funkce se mění podle navolených funkcí. Úplně vpravo je odklápěcí víčko pod kterým najdeme nahoře slot pro dva CI/CI+ moduly a níže dvě štěrbiny čteček karet Conax (vkládají se čipem dolů a dopředu). Zcela dole je čtečka karet SD/MMC. V tomto prostoru se ještě nachází jeden slot USB 2 (další dva jsou na zadním panelu).

TechniSat DigiCorder ISIO S1 odklopený

Displej

Samostatný popis si přímo vynutil luxusní fluorescenční displej. Ten je šestiřádkový a zobrazuje téměř vše z textových informací, co současně můžeme také vidět na obrazovce (například seznamy programů, EPG apod.). Zobrazují se na něm dvě velikosti písma (větší font – název programu, menší font – doplňující informace). Existuje ale i možnost výšku písma měnit. Hodiny se například dají vypnout ve Standby.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 displej
TechniSat DigiCorder ISIO S1 nahrávání pořadů

Na těchto třech záběrech je demonstrace zobrazených informaci při nahrávání pořadu BBC World. Na displeji se zobrazí buď pouze název stanice, nebo seznam po sobě jdoucích předvoleb se zvýrazněním zvoleného pořadu. Současně se na obrazovce zobrazuje ten samý seznam v rozšířené podobě.

Displej samozřejmě zobrazuje daleko více činností a je to velice příjemné například při poslechu rozhlasu pouze prostřednictvím připojeného zesilovače, nebo domácího kina, kdy nemusíme zapínat televizi a přesto máte přehled o vysílání. Na displeji se totiž zobrazuje nejen název stanice, ale i název vysílaného pořadu a čas vysílání od/do. Tyto dodatečné informace zobrazíte stlačením tlačítka INFO na dálkovém ovládání. Informaci máte také o možnosti spuštění nahrávání a nebo přehrávání. Tento displej se zkrátka povedl a uměl bych si jej představit i u jiných přijímačů. Zobrazené informace jsou v příjemném kontrastu ve světle modré barvě takže neruší ani v noci.

Zadní panel

Zadní panel má odleva dva vstupy F konektorů do tunerů LNB 1 a LNB 2 (výstupy Loop Out nejsou instalovány). Následuje síťové rozhraní LAN 10/100Mbit/s a pod ním dva porty USB 2 (další je na předním panelu). Další port je digitální audio výstup cinch a pod ním digitální optický audio výstup. Vedle nich je HDMI výstup.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 zadní panel

Na zadním panelu jsou ještě komponentní výstupy (3× cinch), 1× SCART, 2× audio výstup a 1× video výstup cinch. Síťový kabel, který je součástí dodávky se připojí do posledního portu. Přijímač je možno připojit na střídavé napětí 180 až 250 V/47 až 63Hz. Spotřeba ve StandBy je 0,25 Wattů při vypnutých hodinách a 1,2 Wattů při zapnutých. V pohotovostním stavu (rychlý start) bez hodin je spotřeba 6,9 Wattů a s hodinami 7,7 Wattů. V provozu má přijímač také vynikající spotřebu: bez zapnutí LNB pouhých 13 Wattů a s připojeným LNB 22 Wattů! Na zadním panelu se ještě nachází větráková mřížka zakrývající větrák, který dostatečně chladí interní disk a procesor. Zapíná se totiž automaticky až při zvýšené teplotě prostředí přijímače. Zadní panel nedisponuje síťovým vypínačem.

Dálkové ovládání s podstavcem

Na tomto dálkovém ovládání si dal TechniSat opravdu záležet. Jeho vrchní část je z tvrzeného aloxovaného hliníku s matnými a lesklými kovovými tlačítky. Některá z 49. tlačítek jsou potištěna černými a barevnými symboly nebo nápisy, v dalších je nápis nebo symbol vyryt do přímo tlačítka. Rozmístění tlačítek je snadné k zapamatování a úhel příjmu povelů je značně široký. V noci si všimnete, že na několik vteřin po zmáčknutí jakékoliv tlačítka se část tlačítek jemně podsvítí. Vrchní část ovládání je dole ukončena lesklým černým pruhem z umělé hmoty s nápisem TechniSat. Spodní část dálkového ovládání je z černého matného plastu s prolisy k lepšímu uchopení. Rychlost přepínání programů je výborná. Tímto dálkovým ovládáním můžete také ovládat televizní přijímače TechniSat, pokud používají stejné kódování (návod je v manuálu). Je nezvykle napájeno čtyřmi bateriemi typu AAA, které jsou dodávány v příslušenství.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 dálka

Luxusní masivní dálkové ovládání s ještě těžším podstavcem jsou velice elegantní

Součástí dálkového ovládání je masivní podstavec, který ve velice těžký. Jeho vrchní část je z lesklého kovu s otvorem do kterého dálkové ovládání snadno vložíte jeho dolní částí, takže je pak mírně nahnuto směrem dozadu. Podstavec je zespodu z černého matného plastu se čtyřmi gumovými podložkami, takže vám necestuje po stole.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 klávesnice

K satelitnímu přijímači si můžete dokoupit v Německu i speciální klávesnici bez české diakritiky (ISIO Control Keyboard), kterou pořídíte za cca 70 €.

TechniSat USB-WLAN Adapter

TechniSat DigiCorder ISIO S1 dongle

Můžete si také dokoupit tento TELTRONIC USB-WLAN adaptér, který se prodává za cca 870 Kč nebo v Německu za cca 24 €.

Tento bezdrátový USB WLAN adaptér pro přijímače TechniSat můžete použít prostřednictvím USB portu ve vaší domácí WLAN síti. Vyznačuje se vysokým dosahem pokrytí a stabilním spojením. Má nízkou spotřebu energie. Je kompatibilní se standardy IEEE 802.11b a 802.11g pro 2,4GHz bezdrátové sítě. Hi-přenosová rychlost 802.11g. LAN, WEP, WPA a WPA2 Možnost šifrování WEP do úrovně 256 bitů. Rychlost až 54 Mbit/s. Podporuje hot-swapping PC karty (výměna možná za provozu), True Plug and Play. LED indikátory pro diagnostiku adaptéru. Požadavky na systém: Windows 98SE/2000/ME/XP. Adaptér má vestavěnou anténu.

WLAN adaptér lze použít se všemi stávajícími síťovými službami. Je možné snadno distribuovat multimediální obsah, například s PC, televizory, k audio ozvučení, k propojení digitálních fotoaparátů a dalších.

Integrovaným rozhraním Ethernet (nebo pomocí WiFi adaptéru) můžete přijímač integrovat do domácí sítě a připojit se k různými multimediálním zařízením jako jsou PC, TV, audio systém nebo digitální fotoaparát. Přes UPnP serveru (Universal Plug and Play) je možné snadno přistupovat k multimediálnímu obsahu vašeho PC, jako jsou videa, obrázky nebo MP3. Pevný disk musíte mít však připojený přes USB. Přijímač má rozšířené množství identifikovaných formátů.

Podmíněný přístup

Tento přijímač disponuje na předním panelu dvěma CI/CI+ pro moduly a níže má dvě štěrbiny čteček karet Conax. Do CI slotů můžeme vložit jakýkoliv modul. Vzhledem k tomu, že nevlastním satelitní prodejnu a nemám tedy možnost vyzkoušet všechny kombinace karet a modulů, musím vás odkázat na diskusní fóra. Vyzkoušel jsem pouze kombinaci s modulem SMIT Irdeto, v němž bez problému spolupracuje karta ICE a IRDETO. S modulem Cryptoworks/Irdeto spolupracovaly také karty ICE a IRDETO a navíc karta T&T Cryproworks. Pokud někdo ještě vlastníte starý modul T-REX, pojede vám v něm i karta T&T Cryproworks. Podle ohlasů v diskusích mohou některé kombinace modulů způsobovat problémy s dekódováním, ale jiné ne! Při mém pokusu o nahrávání z programu ČT 2 se jednou objevila hláška Záznam byl zrušen z licenčních důvodů. Po výměně za jiný modul se stejnou kartou Irdeto nahrával přijímač normálně. Proto jsem zkusil původní kombinaci a hláška se při zapnutí nahrávky již neobjevila.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 hláška

Pokud máte v přijímači zasunutou kartu pro podmíněný přístup špatně, nebo ji nemáte vůbec, může se vám zobrazit na obrazovce u kódovaných kanálů tato informace.

EPG (SFI)

Elektronický programový průvodce (TechniSat používá zkratku SFI) se zobrazuje na sedm dnů dopředu. Výborné je, že se SFI data stahují do paměti a jsou tak proto kdykoliv okamžitě k dispozici. Skvělá grafická podoba průvodce je známa z předchozích modelů a je velice účelně rozvržena. Navíc si zde můžete změnit i velikost fontů a tím si upravit jejich zobrazení. V EPG lze také vyhledávat podle klíčového slova. Má i rozšířené funkce vyhledávání, například vyhledá program jen na daném kanále a v daném časovém intervalu.

PIP

PIP – obraz v obraze – ze zobrazí stlačením stejnojmenného tlačítka. Přijímač neumí zobrazit dva HD programy. Zobrazit můžete dva SD, nebo kombinaci HD/SD.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 PIP

TXT

OSD Teletext se zobrazuje na popředí programu ve velice zúžené formě, jehož smysl nechápu. Českáslovenská diakritika se zobrazuje správně. Načtené stránky se zobrazují okamžitě. Přijímač si pamatuje až 800 stran. Korektně se zobrazují i TXT titulky. Pokud používáte analogový výstup na stařičkou televizi s možností teletextu, můžete si teletext zobrazit i tam, protože přijímač disponuje i VBI teletextem.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 teletext

Informační lišta

Informační lištu zobrazíme přepnutím na další program, nebo stlačením tlačítka INFO. Obsahuje informace o současném, nebo následujícím programu, dále číslo předvolby a vpravo dole ikony, které informují např. o přítomnosti Teletextu, audio vysílání, formátu obrazu, přítomnosti titulků, vysílání Hbb atd. Podrobné informace o vysílaném či následujícím programu získáte opětovným stlačením tlačítka INFO. Česká diakritika se zobrazuje korektně.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 infolišta
TechniSat DigiCorder ISIO S1 info o muxu

Přijímač zobrazí i informaci o sledovaném satelitu a podrobnosti o muxu na daném kmitočtu.

PVR a další multimediální funkce

Vestavěný pevný disk Hitachi 1 TB umožňuje použít přijímač jako digitální videorekordér včetně funkce timeshift (časový posun). Díky Twin tuneru můžete jeden program nahrávat (včetně zakódovaného) a jiný kanál i na jiné frekvenci zároveň sledovat. Podmínkou je přítomnost dvou signálů. Pokud je k dispozici pouze jeden signál, umožňuje tuner také podporu pro nahrávání na různých frekvencích, ale v omezené formě – druhý transpondér musí být vybrán se stejnou polarizací ve stejném pásmu.

Přijímač umožňuje při použití Twin tuneru a s použitím dvou modulů s kartami nahrávat i dva programy současně i z různých transpondérů. Ve svých záznamech programů můžeme vytvářet záložky pro lehčí pozdější vyhledávání. Lze také využít střih jednoduchý nahrávky.

Vestavěný pevný disk je formátován do souborového systému TSD – TechniSata. Umožňuje ukládání souborů ve skutečné délce – bez rozdělení na části. Tento záznam přijímačem v *.ts (transport stream) ukládá včetně videa i teletext, titulky a vysílané audiostopy.

Přijímač také podporuje záznam souborového systému FAT32, ale pak jsou záznamy rozděleny z důvodu omezení na 4 GB.

Záznamy pořízené přijímačem lze samozřejmě editovat ve vašem PC. Některé záznamy pořízené s použitím modulů však v PC nelze přehrát. Pokud nahráváte kódovaný kanál pomocí jediného CAM, nemůže přijímač již další kanál dekódovat.

Záznamy můžete ukládat buď na interní disk, nebo na externí připojený přes některý z portů USB 2, nebo na vysokorychlostní SD kartu. V nahrávkách se můžete snadno pohybovat, přetáčet tam i zpět. Rychlost nahrávky můžete měnit násobky 4/16/64 krát.

Přijímač přehraje i další formáty videí, například: avi, mkv, wmy, DivX, MP4, ts a další.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 obrázky

Vlevo nahoře v menu správa filmů, obrázků a hudby je přepnut na seznam obrázků (JPEG), vpravo seznam nahrávek pořízených přijímačem a dole seznam uložených rozhlasových stanic.

Prohlížení Isio Live portálu a HbbTV

WWW

Toto téma jsem minule podrobně rozebral v testu přijímače TechniSat Digit ISIO S1 zveřejněném zde. Proto se zaměřím pouze na obrazovou dokumentaci k těmto funkcím.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 Bild

Prohlížení internetových stránek například zde bulvárního Bildu. Na prvním obrázku je startovací strana, na druhém prohlížení videí (každé video na Bild.de má na začátku svojí reklamu) a na třetím „obrázkový teletext“ zde s textem: Deštivé počasí v Praze: Stovky turistů hledají ochranu pod deštníky na Starém Městě

Přes tlačítko WWW můžete procházet internet, nebo přistupujete k vlastnímu portálu TechniSat Isio Live! Portál nabízí možnost servisních služeb, jako jsou video tutoriály a rozhlasové stanice. K zadávání adres, které nejsou v seznamu použijeme virtuální klávesnici, nebo si musíte přikoupit USB klávesnici TechniSat.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 Arte +7

Dvě startovací stránky z ISIO Live. Vlevo ARTE +7 a vpravo MOTORSPORT TOTAL.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 DigiZone.cz

Stránky si můžete ze 100 procent zmenšit po skocích až na 20 procent jejich původní velikosti. Vlevo stránka v původní velikosti, vpravo jiná zmenšená na 80 procent. Po stránkách se pohybujeme přes dálkové ovládání pomocí šipek vlevo/vpravo/na­horu/dolů a potvrzovacím tlačítkem OK.

Hbb

TechniSat DigiCorder ISIO S1 HbbTV

Další skvělý multimediální obsah na stávající paralelní program můžete získat přes tzv. Červené tlačítko, které Vám dovolí vstoupit do království Hbb. Hbb je součástí některých televizních stanic. Tato funkce byla také popsána podrobně zde.

Hodnocení a závěr

Jedná se o špičkový luxusní model satelitního přijímače. Obraz i zvuk je zpracován v nejvyšší kvalitě. Rozměrově se shoduje s modely Hi-Fi (W x H x D) 435×200×60 mm. a pasuje tak do sestav s těmito přístroji. Registrací u TechniSatu si můžete prodloužit záruku až na tři roky. Například integrovaná funkce AutoInstall je jednoduché počáteční nastavení a komplexní přímý dialog na obrazovce což značně zrychlí a usnadní instalaci. Instalaci urychlí i možnost nastavit tzv. podkanály, což jsou stanice s regionálnímu vstupy do vysílání. Místo ČT 1 si můžete v submenu vybrat ČT 1 JM, nebo ČT 1 SM. V Německu vysílá takovýchto stanic velké množství. Přijímač má několik možností upgrade firmwaru. Ze satelitu pomocí funkce OTA, nebo z uloženého souboru na flash pomocí USB portu, či pomocí SD karty. Tato operace trvá přibližně 30 vteřin. Setting programů lze zálohovat s použitím programu Mediaport, nebo nastavit noční stahování Ispiro – automatické aktualizace settingu přes satelit. V rámci twintuneru je možné sdílení formou dualcryptu v CI modulu z jednoho transpondéru. V nabídce menu Různé musíme povolit duální dekódování a modul musí tuto funkci podporovat.

Menší problém je se zobrazováním české diakritiky na displeji i v Menu. Na displeji se například místo fontu s diakritikou zobrazí různé symboly. Přijímač splňuje normu EU pro spotřebu energie ve Standby, která je menší než 1 Watt. Ze Standby startuje přijímač do plného provozu během 20 vteřin. Německé přijímače jako tento zásadně dodržují koncepci ochrany proti sdílení (sharing) karet.

TechniSat DIGIT Isio S1 „velmi dobrý přijímač“!

Zahraniční hodnocení tohoto přijímače v odborných časopisech Satvision (04/2011), test v magazínu o hrách, filmu a technice SFT a SAT Kurier (7/8 2011).

TechniSat DIGIT Isio S1 byl hodnocen v německém odborném satelitním časopise Satvision 04/2011. Jeho hodnocení zde bylo velmi dobrý a dosáhl 94,1 %. Zvláště byla vyzdvižena jeho mimořádně dobrá kvalita obrazu a zvuku, jeho nízká spotřeba energie, snadné použití a univerzálnost zařízení. Redakcí byla také vyzdvižena široká škála síťových a online funkcí.

Test v redakci časopisu SFT v kategorii „satelitní přijímač pro HbbTV“ bylo také hodnocení „velmi dobrý“ se známkou (1,3). Zvláště zaujalo jeho snadné použití, výborné zázemí a jeho různé interaktivní doplňkové služby.

Podrobná recenze tohoto přijímače byla také zveřejněna v polském satelitním časopise SAT Kurier 7/8 2011, kde je tento přijímač hodnocen také velice příznivě.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 manual

Na přiloženém CD najdete v PDF podrobný manuál v němčině, dále tištěný stručný česko – slovenský manuál v brožuře a německý manuál v další samostatné brožuře.

TechniSat DigiCorder ISIO S1 krabice
Balení obsahuje:

• Přijímač TechniSat DIGIT Isio S1
• Dálkové ovládání
• Podstavec k dálkovému ovládání
• 4× AAA baterie
• 1× HDMI kabel
• 1× Síťový flexi kabel
• CD s Manuálem
• Tištěný manuál
• Prospekty k objednání služeb (filmů apod. a návod pro prodloužení záruky ze dvou na tři roky)

Domů si přinesete nový přijímač v obrovské krabici.

Orientační cena přijímače včetně disku 1TB s DPH je 17 549,00 Kč. (obvyklá cena v Německu cca 670€).

Fotografie, screenshoty autor a Technisat

Přijímač k testu zapůjčil TechniSat Digital GmbH TechniPark D-54550 Daun/Vul­kaneifel

TechniSat na Internetu

Česká stránka TechniSat. Na této stránce najdete i dotazník pro případné doplňující informace o výrobcích TechniSat: http://www.techni­sat.cz/.
Servisní e-mail TechniSat v ČR: podpora@omko.cz
Seznam prodejců TechniSat v ČR: http://www.techni­sat-daun-fs.de/download­s/sources_of_sup­ply/list-of-specialist-retailers_CZ05-2011.pdf
Adresa Technisat pro přihlášení k odběru placených videí: http://www.max­dome.de/servi­ce/technisat
Stránka produktu stříbrné provedení: http://www.techni­sat.cz/index6ac3­.html?nav=Sat_DVB_S_,cs,­64–1298892913271
Stránka produktu:černé provedení: http://www.techni­sat.cz/index02bb­.html?nav=Sat_DVB_S_,cs,­64–1298892913271–8262

Prohlédněte si několik prezentací tohoto přijímače na YouTube:
http://www.you­tube.com/watch?v=wab2A­rIP1×c
http://www.iz­lesenefacebook­.com/technisat-digicorder-isio-s1-unboxing-oLbqn7nM1OnRud­s.html?utm_sou­rce=twitterfe­ed&utm_medium=twit­ter#

TechniSat prezentace: http://www.you­tube.com/watch?v=XdCyb19­SpMo
Nastavení: http://www.you­tube.com/watch?v=SE6QcRT­wuAg&feature=re­lated
http://www.you­tube.com/watch?v=v-ozzLWgd8s&fea­ture=related

Poznámka

Před nedávnem jsem obdržel trochu kritiky na mojí nedávnou recenzi přijímače TechniSat Digit ISIO S1, kterou jsem zde uveřejnil dne 1.6.2011. Napsal jsem že:“ Disky formátované na NTFS je možné použít pouze ke čtení“. Byl jsem vyveden z omylu článku na Parabole, kde recenzent napsal: „Zde bych měl malou poznámku k systému NTFS. Někde v nějakém článku na nějakém zapomenutém serveru jsem četl, že řada ISIO umí pouze z disků v NTFS číst, je to samozřejmě nesmysl, je možný i záznam. Omezení spočívá v něčem jiném, a to v nemožnosti střihu takovéto nahrávky na samotném přijímači.“ Děkuji za tuto konstruktivní kritiku a omlouvám se čtenářům za tuto neúmyslnou mystifikaci. Převzal jsem ji výjimečně z materiálu k přijímači. Můj disk s NTFS, který používám na testy nahrávek, byl tehdy čerstvě v havarovaném sta­vu.

Bezprecedentní je napadení našeho webu poznámkou „na nějakém zapomenutém serveru“ což považuji za cholerickou reakci na skomírající návštěvnost webu, který tuto lež uveřejnil a který zásadně nepřipouští vlastní kritiku. Navíc začíná v poslední době kopírovat i rozšiřující se zaměření témat našeho serveru. Zde bylo asi přání otcem myšlenky.

BRAND24

Vzhledem k tomu, že tyto podpásovky nedělám a nezveřejňuji, na chyby upozorňuji přímo případného autora, mne tato praxe velice mrzí. Je nutno si však zamést před vlastním prahem. Mimořádně zde tedy oplatím stejnou mincí. Autor v článku připomínající PR a popisující stejný přijímač jako já dnes napsal: Pevný disk musí však být připojený přes USB, e-SATA HDD ani SD kartu nelze použít (bug ve firmwaru). Zde je vidět, že autor si plete přijímač TechniSat Digit ISIO S1 s přijímačem TechniSat DigiCorder ISIO S1 a nevšiml si, že vůbec portem e-SATA nedisponuje. Bylo to pravděpodobně též opsáno z manuálu, kde je tato nepravda uvedena.

Tolik tedy k této nepříjemnosti a kritice ze strany konkurenčního serveru prostřednictvím autora recenze Ing. M.Š.. Tím považuji tuto věc za vyřízenou a nebudu dále reagovat na případné invektivy, pokud budou pokračovat. Tuto praxi totiž nechci přijmout. Děkuji čtenářům za pozornost, že výjimečně museli číst tyto zbytečné řádky.

Máte již doma přijímač s podporou hybridní televize HbbTV?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).