Hlavní navigace

T-Mobile zahajuje sedmitýdenní test DVB-H v Praze

24. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 10. 2006

Tři sta dobrovolníků z řad politiků, novinářů a studentů bude ode dneška v Praze testovat příjem digitální televize ve formátu DVB-H na displej mobilního telefonu. Sedmitýdenní experiment provozuje mobilní operátor T-Mobile jako pilotní projekt pro spuštění stejné služby ve všech devíti zemích, kde firma působí (kromě České republiky také Slovensko, Německo, Nizozemí, USA, Maďarsko, Rakousko, Chorvatsko, Velká Británie a Řecko).

Technologicky vysílání zajišťují České radiokomunikace, podle nichž jde o jeden z prvních testů svého druhu na světě, který funguje na bázi otevřené architektury zabezpečení obsahu DVB-CBMS. Jedná se o maximálně flexibilní řešení, jež dává operátorovi možnost vyvinout řadu nových obchodních modelů – např. různé kombinace forem placené televize, uvádí firma na svých internetových stránkách. Stejnou službu obě společnosti vyzkoušely už na loňském veletrhu Invex v Brně a letos v červnu v Praze.

BRAND24

Obsah pilotního vysílání mají tvořit programy České televize, televize Prima, a také dětská televizní stanice Jetix. Vzhledem k tomu, že Jetix je dětským zábavným programem, měl by být všude tam, kde jsou konečnými konzumenty děti. To je důvodem k našemu experimentu s věcmi jako jsou například mobilní telefony. Tím, že aktivně otestujeme a ověříme si nové a vznikající platformy, jsme schopni identifikovat různé možnosti a skutečně porozumět jak děti reagují na nová média, komentoval účast na testu Maciej Bral, výkonný ředitel televize Jetix pro střední a východní Evropu.

Čtěte také: Digitální televize na mobil v Česku? Už příští rok!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).