Hlavní navigace

Svitavy budou bez některých TV programů, přidá se i rozhlas na Liberecku

20. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výluka slouží k tomu, že operátor vždy zkontroluje samotný vysílač, anténní systémy a provede také údržbu energetiky a vysílací techniky. Ve Svitavách bude trvat pět hodin.

Údržbovou přestávku naplánovaly na dnešek na vysílači Svitavy – Kamenná Horka České Radiokomunikace. Pro diváky to znamená, že budou jak bez signálu televizního, tak i rozhlasového, konkrétně tedy bez všech stanic, jež jsou z této lokality šířeny. Z Kamenné Horky mohou obyvatelé Svitav naladit multiplex 1 České televize, multiplex 2 Českých Radiokomunikací a multiplex 3, jehož operátorem je společnost Czech Digital Group (CDG). Údržbová přestávka bude probíhat v době od 10. hodiny dopolední do 15. hodiny.

BRAND24

Z ARCHIVU: Vysílací rada rozdělovala nové VKV kmitočty, nejúspěšnější bylo Country Radio

Kromě kanálů 32, 39 a 60, tedy UHF pásma, se, jak již bylo řečeno, odmlčí i rozhlasové stanice v pásmu VKV (FM). V případě Kamenné Horky jde o jediné rádio, a to Český rozhlas Pardubice, který je šířen na vlně 102,4 MHz. Bez jeho signálu se budou posluchači muset obejít taktéž v době od 10 do 15 hodin. Konkurenčních sítí dostupných v této oblasti se odstávka netýká. Ve stejném termínu proběhne i menší údržbová přestávka na severu Čech. Operátor odstaví na několik hodin vysílač Liberec – Nová Ruda se stanicemi Gama Rádio (90,3 MHz) a ČRo Sever (91,3 MHz).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).