Hlavní navigace

STV chce spustit stanici pro Slováky v zahraničí už příští rok

18. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 6. 2009

Slovenská veřejnoprávní televize STV v sobě stále živí myšlenku na další kanál, který by jí však neukládal zákon o digitalizaci, ale vlastní plán, o kterém polemizovalo médium již v roce 2008. Loni přinesla agentura TASR informaci o tom, že by STV vysílala ráda do zahraničí nekódovanou stanici, která by byla určena právě Slovákům. Nyní toto téma opět otevřel slovenský server Mediálne.sk.

BRAND24

K TÉMATU: Slovenská televize chce vysílat do zahraničí nekódovaně

Mediální web se odvolává na samotnou televizi, která pro něj uvedla, že kanál by měl vysílat prostřednictvím satelitu a v éteru by se měl objevit nejpozději do 30. června 2010. Slovenskou televizi v současné době trápí tíživá finanční situace, díky níž např. uvažuje o dočasném přerušení vysílání sportovní stanice Trojka během letních prázdnin, ale v STV jsou přesto optimisty. Předpokládá se, že na tuto službu dostane STV prostředky, uvedla tamní veřejnoprávní TV. Štvorka, kterou má spustit STV do roku 2012, by měla být vzdělávacím kanálem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).