Hlavní navigace

Slovenská televize chce omezit nákupy seriálů i dabing

30. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 11. 2009

Tíživá finanční situace veřejnoprávní Slovenské televize přímo ohrožuje nákup zahraničních filmů a seriálů. Management televize v programovém konceptu na rok 2010 přiznává, že nemá peníze na nákupy „áčkových“ zahraničních titulů, a svou nákupčí politiku výrazně omezí. Úsporná opatření se dotknou i dabingu, a výrazně zasáhnou i vysílání sportovního programu STV Trojka, která bude produkovat výrazně menší počet vlastních přímých přenosů.

BRAND24

Současné finanční možnosti výrazně omezují schopnost STV nakoupit v oblasti akvizicí tzv. áčkové filmy či seriály, které by slovenský divák určitě uvítal na obrazovce STV, cituje server Mediálne.sk z programového konceptu Slovenské televize na rok 2010. Prioritu budou mít seriály, které v předchozím období získaly největší diváckou oblibu.

Slovenská televize vyčlení na nákup akvizic a dabing o třetinu méně peněz než letos. Zatímco v letošním roce pro tento účel využila 8,4 mil eur (cca 210 mil. Kč), pro příští rok počítá jen s 5,4 mil. eur (135 mil. Kč). V této hodnotě jsou zahrnuty i náklady na dabing, který musí být u všech nově vysílaných seriálů a filmů ve slovenštině. Pokud by si jej televize nemohla dovolit, může použít titulkování. O této možnosti ale zatím neuvažuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).