Hlavní navigace

Studie: 84 % Američanů „slyšelo“ o vypnutí analogu

13. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 6. 2008

K vypnutí analogového televizního vysílání dojde v USA 17. února příštího roku, a tak se nejrůznější agentury předhánějí v průzkumech současného stavu informovanosti a rozšíření přijímačů digitálního vysílání. Podle průzkumu, který provedla společnost Leichtman Research, má 34 % amerických domácností nejméně jeden televizor, který není připraven na příjem digitálního vysílání. To představuje téměř 40 milionů ze 112,8 amerických domácností vybavených televizním přijímačem.

O něco nižší číslo zveřejnila tento měsíc společnost Nielsen Media Research, která uvádí, že přibližně 25 milionů amerických domácností vlastní v současnosti nejméně jeden televizor, který neumí přijímat digitální vysílání.

BRAND24

Z průzkumu společnosti Leichtman Research dále vyplývá, že 84 % Američanů slyšelo o vypnutí analogového vysílání. To je o polovinu více než před půl rokem. To ovšem neznamená, že ví, co to pro ně znamená. Až 30 % diváků, kteří nevyužívají předplaceného televizního vysílání, se domnívá, že se jich vypnutí analogu vůbec nedotkne. Stejný názor má 41 % zákazníků placené televize.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).