Hlavní navigace

Stream.cz má novou aplikaci pro televizory s Android TV

26. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

IPTV služba nově nabízí aplikace pro další dvě platformy – pro box Apple TV a televizory Philips a Sony vybavené zmiňovaným operačním systémem.

Včera, tedy 25. dubna 2016, rozšířil Stream.cz své portfolio a v tržišti aplikací App Store a Google Play zdarma nabídl dvě aplikace určené pro zmiňované platformy.

Už dříve přitom IPTV služba uvedla widget/aplikaci pro chytré televizory Samsung a LG, jejichž celkový počet stažení, podle zaslané tiskové zprávy, překračuje půl milionu. Seznam.cz také ohlásil, že sledovanost prostřednictvím těchto aplikací vzrostla od té doby téměř pětinásobně a například jen letos v březnu bylo zaznamenáno 1 600 000 zhlédnutí jednotlivých pořadů.

K TÉMATU: Stream.cz chystá několik nových pořadů a také aplikace pro Android TV a Apple TV

Test televizoru Philips 55PUS8700 s OS Android TV (kolekce 2016)

Naším dlouhodobým cílem je vycházet divákům vstříc, dopřát jim volbu vybrat si, na co a kdy se chtějí dívat, a maximálně jim zpříjemňovat zážitek ze sledování jejich oblíbených seriálů. Aplikace Stream.cz pro Apple TV a Android TV byla proto dalším logickým krokem, kterým ale naše práce nekončí, následovat bude samostatná aplikace Pohádky pro tato zařízení, říká Stanislav Hruška, produktový manažer Stream.cz.

BRAND24

Domácí obrazovka s aplikacemi televizoru Philips 55PUS8700 s operačním systémem Android TV.
Autor: Bohumil Herwig

Domácí obrazovka s aplikacemi televizoru Philips 55PUS8700 s operačním systémem Android TV.

V tiskové zprávě se o aplikacích píše, cituji: Ta pro Android TV je kompatibilní s většinou zařízení na trhu včetně televizí, které mají tento systém předinstalovaný. Apple TV aplikace je k dispozici pro zařízení 4. generace.

Komentář redakce: Operační systém Android TV je oficiálně určen, jak říká název, pro televizory. U set-top boxů s OS Android se dnes používá spíše klasický systém pro mobilní telefony, resp. pro tablety, Android 5.0 a 5.1. Aplikace pro tato zařízení byla dnes ráno na Google Play/Store k dispozici ve verzi 3.0.2 s taktéž včerejším datem aktualizace. Co se týče verze pro OS Android TV, zjišťuje další podrobnosti, zejména kompatibilitu s jednotlivými verzemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).