Hlavní navigace

Stream.cz chce nabízet i pořady od Novy, klidně i jako reklamu na Voyo.cz

12. 5. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2011

Vybrané pořady televize Nova by chtěla nabízet internetová televize Stream.cz, kterou nedávno ze sta procent ovládnula společnost Seznam.cz. Letos budeme klást největší důraz na Stream MUSIC a Stream TV. Chceme budovat české Hulu.com, prozradil v rozhovoru pro Hospodářské noviny výkonný ředitel Seznamu Pavel Zima. Věříme, že z internetu nakonec uděláme médium, které umí velmi účinně konkurovat televizi, dodal.

K TÉMATU: Internetovou televizi Stream.cz zcela ovládnul Seznam, Petana ji prodal

Stream.cz už nyní nabízí kompletní archiv původních pořadů televize Prima, televize Public, Óčka a část pořadů České televize. Chceme i obsah Novy, ujišťuje Zima. Stream.cz mohou používat třeba jako distribuční kanál, portál, kde ukážou svou tvorbu, svou televizi a budou propagovat své stránky. Nejraději bychom měli kompletní archiv všech televizí, ale to není reálné. Reálně vyjednatelné je, aby na Streamu byl třeba dvoutýdenní snímek toho, co za posledních čtrnáct dní v českých televizích běželo, dodal výkonný šéf Seznamu.

ČTĚTE TAKÉ: Stream.cz se v květnu 2010 poprvé dostala do provozního zisku

Nova má svůj vlastní videoportál Voyo.cz, na kterém nabízí archiv vlastních pořadů a vybrané zahraniční seriály s českým dabingem. V placené části Voyo+ si zájemci mohou týden před televizní premiérou zakoupit a zhlédnout nové díly sitcomu Comeback nebo vybrané filmy. Česká televize zase provozuje svůj bezplatný internetový videoarchiv iVysílání.cz, který nedávno přizpůsobila i tabletům iPad. Na nich lze přehrávat i pořady z nováckého Voya.

NAPSALI JSME: Pavel Zuna vede program internetové televize Stream.cz

Tipy C

Internetová televize je správnou cestou. Stream má pět základních kanálů, uživatelská videa, svou vlastní tvorbu, hudební klipy neboli Stream MUSIC a Stream TV jako přebíraný obsah televizí. A malý Stream Film, ukázky z filmů, vypočítává Zima, v jaké situaci je momentálně Stream.cz. Portálu Seznam.cz donedávna patřila jen polovina firmy Global Inspiration, jež Stream.cz provozuje. Druhou ovládal bývalý ředitel televize Prima Miloš Petana. Seznam od něj zbylý podíl odkoupil.

Zima předpokládá, že Seznam brzy na Streamu spustí kontextovou reklamu, na které nyní vydělává víc než na klasických reklamních bannerech. Google to na YouTube rozjel ve velkém. Něco málo už tam vyskakuje. Ale máme to v plánu, to určitě. Tak do roka a do dne tam určitě PPC reklama bude, slibuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).