Hlavní navigace

Štěpán Wolde: "Český televizní trh připomíná totalitní stát"

15. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 2. 2007

Nad budoucností digitálních televizí v České republice se dnes zamýšleli odborníci z oblasti reklamy a zástupci nových stanic. Štěpán Wolde z mediálního zastupitelství ARBOmedia byl ve svojí kritice současného stavu nejostřejší. Prohlásil, byť s nadsázkou: Český televizní trh připomíná totalitní stát. Máte tu jistoty, ale málo možností k rozvoji.

Wolde nepovažuje českou televizní současnost za normální. Na semináři konstatoval, že pouze tři televize v Česku mají podíl na trhu vyšší jednoho procenta, na všechny ostatní pak zbývá pouze půlprocentní podíl. Nejblíže je České republice ještě Slovensko, kdy jsou stanice s podílem alespoň procento čtyři a na zbytek zůstává 0,6 procenta podílu. V západní Evropě je přitom obvyklé, že nad jedno procento podílu se vyšvihne sedm až deset stanic, na ostatní přitom ještě zbývá dalších deset až patnáct procent tržního podílu.

Tipy C

Dominantní hráč na českém televizním trhu, stanice Nova, jde podle Štěpána Woldeho proti zájmům inzerentů a myslí jen na svoje zisky. Dlouhodobým trendem je na Nově zvyšovat cenu za reklamu a snižovat náklady na program.

Více se dočtete v zítřejším článku na DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).