Hlavní navigace

Start televize Z 1 nepřímo závisí na dodání robotických kamer

28. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2008

Začátek vysílání nové digitální zpravodajské televize Z 1 nepřímo závisí na dodávce robotických kamer, které si její vedení objednalo. Na neformálním setkání s novináři v Perfect Restaurantu to dnes řekl její šéf Martin Mrnka. Dodávka je očekávána okolo 15. května a termín startu by tak měl být ohlášen na Českokrumlovské mediální konferenci, která se koná právě ve stejné době. Novinkou bylo i zjištění, že Z 1 bude mít upravené logo. To stávající bylo určeno pouze pro účely licenčního řízení v roce 2004, řekl Mrnka.

S větší tiskovou konferencí, kdy budou představeny podrobnosti ohledně vysílání, počítá televize kolem 15. května. Známé by pak mělo být už i programové schéma a vizuál. Mezi moderátory se kromě již avizovaných jmen jakými jsou např. Veronika Sedláčková nebo Vladimír Kroc, objeví i Martina Kociánová, Renata Dlouhá a Naděžda Hávová. Každý den by se měli vystřídat čtyři moderátoři, ideálně by šlo o muže a ženu. Občas se však objeví i vysílání ve dvojici. Nejdůležitější události nesoustředíme do jednoho času, upřesnil k programu šéfredaktor a ředitel zpravodajství Hanuš Hanslík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).