Hlavní navigace

Start Mezzo HD se odkládá až na příští rok

30. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 10. 2009

Francouzský kanál Mezzo HD, který měl odstartovat již letos v prosinci také ve vybraných sítích operátorů v České republice, odložil datum svého startu. Jeho provozovatel, společnost Lagardère Active, to odůvodnila technickými problémy. Zahájení bylo z technických důvodů odloženo na únor až první polovinu března, uvedla pro DigiZone.cz Štěpánka Červenková, která bude stanici na českém trhu zastupovat.

K TÉMATU: Do Česka míří HDTV program s klasickou hudbou. Bude o něj zájem?

Mezzo HD bude dalším programem pro náročného diváka orientovaného na hudbu. Slibuje nejen přenosy ve vysokém rozlišení, ale např. prostorový zvuk Dolby Digital 5.1, přenosy z opery, baletu, koncertů, recitálů nebo jazzu. Vysílání by mělo být také opatřeno titulky, a to ve čtyřech jazycích – francouzštině, angličtině, ruštině a polštině. Na rozdíl od konkurenčního programu Brava HDTV, který je k dispozici pouze v několika málo zemích, se počítá pro Mezzo HD s distribucí ve 39 zemích po celém světě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).