Hlavní navigace

Stanice O2 TV Free spustila odpočítávání

1. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ GALERIE – Multiplex 4 dnes začal v rámci DVB-T šířit vysílání nové celoplošné televizní stanice. Zatím jen obrazovku s odpočítáváním do neděle 5. března, kdy má být spuštěna.

Před nedávnem společnost O2 uspěla se žádostí o licenci k provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů. Program se jmenuje O2 TV Free a jeho základní programová specifikace byla v licenci definována jako „sportovně-informační program“.

Šířen má být přes společnost Digital Broadcasting, která se na počátku roku 2012 stala provozovatelem čtvrtého zemského digitálního multiplexu (MUX4), označovaného také jako Vysílací síť č. 4, a před koncem roku 2013 dosáhla pokrytí 95,5 % obyvatel.

K TÉMATU: O2 TV získala terestrickou licenci, Barrandov souhlas k přejmenování Muziky a Signál vysílač v Táboře

Digital Broadcasting ve spolupráci s Českou televizí prověřil výrobce technologií pro přechod na DVB-T2

Aktuálně vysílané celoplošné stanice v Multiplexu 4

BRAND24

Stanice O2 TV Free by měla vysílat 24 hodin denně po celém území České republiky. Operátor o licenci požádal 11. ledna 2017 a žádost ještě 26. ledna doplnil. Spuštění kanálu by se podle obrazovky, která se momentálně objevuje po naladění stanice (viz galerie), má odehrát 5. března 2017 v 8:00 hod.

Další informace po tiskové konferenci, která by měla proběhnout zítra. Jak naladit Multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting, zjistíte na stránkách provozovatele.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).