Hlavní navigace

Srpnové premiéry HBO: Alois Nebel, Captain America: První Avenger a Kamarád taky rád

23. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Kromě televizní premiéry českého snímku režiséra Tomáše Luňáka se mohou diváci těšit mimo jiné i na zatím poslední filmovou adaptaci Třech mušketýrů nebo Vodu pro slony.

Příběh filmu Alois Nebel začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách. Tady slouží hlavní hrdina jako výpravčí. Je to tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe, oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce. Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, výhybkář Wachek společně se svým otcem kšeftují s důstojníky sovětské armády. Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne Němý, který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby pomstil svoji matku. Halucinace nakonec Nebela přivedou do blázince a přijde o místo výpravčího. Premiéra na HBO a HBO HD poběží 12. srpna.

BRAND24

Nedělní televizní premiéry na kanálech HBO a HBO HD zastupují dále snímky Kamarád taky rád (5. srpna), Voda pro slony (19. srpna) a Captain America: První Avenger (26. srpna). Ze sobotních premiér je možné jmenovat například Červenou karkulku s Amandou Seyfried (11. srpna) nebo Tři mušketýry s Christophem Waltzem, Millou Jovovich a Orlandem Bloomem (25. srpna). Tipem měsíce je v srpnu osmidílný seriál Veep, který bude uveden v Česku pod názvem Viceprezident(ka). Diváci ho budou moci vidět každý týden ve 21 hodin počínaje 14. srpnem. V hlavní roli bývalé senátorky Seliny Meyerové se představí Julia Louis-Dreyfusová.

Kompletní přehled srpnových premiér HBO a HBO HD naleznete v tomto dokumentu (PDF, 385 kB).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).