Hlavní navigace

Spuštění dalších digitálních multiplexů z trutnovské Černé hory se blíží

24. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 8. 2010

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Již za týden, 31. srpna, spustí České Radiokomunikace digitální vysílání multiplexů 2 (61. kanál) a 3 (60. kanál) z východočeské Černé hory. Pokrytí první sítě, co se obyvatelstva týká, se tak dostane na 80 %, u druhé to pak bude 71 %. Diváci přijímající signál z tohoto vysílače tak budou moci sledovat terestricky programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, TV Barrandov, Public a Z1.

REGIONY: Digitální vysílání na Trutnovsku – příloha DigiZone.cz

BRAND24

Z vysílače Černá hora dosáhne signál obou komerčních multiplexů do celé oblasti Krkonoš, Podkrkonoší až k Hradci Králové, Pardubicím a dokonce pokryje i část středních Čech. Vysílání multiplexu 2 a 3 tady bude dostupné rok poté, co zde zahájil vysílání veřejnoprávní multiplex 1. K vypnutí analogu v tomto regionu by podle Technického plánu přechodu mělo dojít v červnu 2011. Spuštěním digitálního vysílání z Černé hory se zvýší počet vysílačů pro vysílání multiplexu 2 již na 20 a v multiplexu 3 to bude jedenáctý vysílač, konstatovala mluvčí operátora Marie Fianová.

Mapa pokrytí digitálním signálem multiplexů 2 a 3. (Zdroj: České Radiokomunikace). Obrázek lze kliknutím zvětšit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).