Hlavní navigace

Sportovní kanál Slovenské televize Trojka skončí 31. května. Prý dočasně

9. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 3. 2011

Vysílání třetího programu veřejnoprávní Slovenské televize, sportovní Trojky, skončí 31. května. Na úterním tiskové konferenci k přechodu z analogového na digitální vysílání to podle serveru Mediálne.sk uvedlo vedení Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). Trojka skončí pouhé dva týdny po vyvrcholení letošního Mistrovství světa v hokeji, které se koná právě na Slovensku a STV z něj bude zajišťovat přímé přenosy pro všechny ostatní televize ve světě.

K TÉMATU: První šéfka RTVS Zemková: STV půjde z mrakodrapu, zruším Trojku

O rušení Trojky kvůli vážným finančním problémům STV se mluví už dlouhé měsíce, naposledy k němu mělo dojít na přelomu roku. Už jen s dvěma programy počítal i návrh rozpočtu a programového konceptu STV na tento rok, který vypracovalo ještě předchozí vedení samostatné televize, konstatuje Mediálne.sk. Už dnes Trojka vysílá jen několik hodin denně, začíná obvykle okolo čtvrté nebo páté hodiny odpoledne. Po zbytek dne nabízí pouze monoskop.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní Trojku nezruším, jenom pozastavím, slibuje ředitelka RTVS

Konec Trojky má být podle generální ředitelky RTVS Miroslavy Zemkové ale jen dočasný. Nejdu Trojku zrušit, ale pozastavit její samostatné fungování, protože ji nedokážeme ekonomicky udržet. Sport zůstane a budeme ho vysílat na Jedničce a na Dvojce. Dojde k redukci i jiných pořadů, u kterých je diskutabilní poměr ceny a výkonu, řekla Zemková v polovině února bulvárnímu serveru Čas.sk, internetovým stránkám nejčtenějšího slovenského deníku Nový čas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).