Hlavní navigace

Sportovní kanál STV chystá NHL a anglickou fotbalovou ligu

25. 5. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2007

Třetí program Slovenské televize, sportovní digitální kanál STV 3, by mohl podle šéfredaktora sportu Andreje Miklánka nabídnout celou řadu exkluzivních přenosů, které v České republice vysílají spíše placené programy. Miklánek to řekl v rozhovoru pro server Mediálne.sk s tím, že programová osa i technické zázemí STV 3 jsou už pokročilém stádiu přípravy, zatímco o rozpočtu stanice zatím není jasno.

Projekt digitálního programu je připraven do té míry, v jaké může být připravený bez znalosti celého rozpočtu. Máme základní představu, jak by mohla vypadat vysílací osa, ale v této chvíli se nedá blíže specifikovat, neboť nevíme, s jakým rozpočtem můžeme počítat, uvedl Miklánek. Výhodou sportovního kanálu STV je podle něj fakt, za na Slovensku je velká většina vysílacích práv k atraktivním sportovním přenosům volná za poměrně příhodné ceny.

Jsou to i taková práva, která jsou v zahraničí doménou specializovaných sportovních kanálů, například anglická liga. To jsou produkty, které by společně s kvalitním zpravodajstvím mohly tvořit vysílací osu tohoto kanálu. Samozřejmě, i s domácí sportovní produkcí, uvedl Miklánek s tím, že se třeba najít vhodný model rozpočtu pro domácí výrobu, protože ta je nyní příliš drahá.

BRAND24

STV 3 podle Miklánka rozšíří hokejovou a fotbalovou nabídku, přinese však také nové sporty, které se obrazovce STV dosud neobjevovaly. Kromě toho chystá kvalitní zahraniční akvizice jako hokejovou NHL nebo zmíněnou anglickou fotbalovou ligu. Budeme produkovat také kvalitní sportovní magazíny, například upgratované relace Odpískané a Športové ozveny. Třeba hokej budeme dělat trošku jinou formou, možná s hostem a s lepšími analýzami, přiblížil šéf sportovní redakce STV.

Televize také počítá s navýšením počtu stálých sportovních redaktorů a komentátorů, i když většinou vsadí na externisty z řad odborníků. Je to jednodušší, efektivnější a lidé jsou víc motivovaní, takže bych nepředpokládal dramatický nárůst počtu interních zaměstnanců, konstatuje Miklánek. Sportovní kanál STV by měl zahájit vysílání 8. srpna 2008, k Letním olympijským hrám v Pekingu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).