Hlavní navigace

Česká televize odhalila podrobnosti k přenosům z nadcházejícího MS v hokeji

27. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize nabídne od 4. května 50 přenosů z mistrovství světa v hokeji. Jubilejní bude i samotný šampionát, který se může taktéž pochlubit číslovkou padesát.

Televizní diváci letos uvidí jubilejní 50. mistrovství světa z hokeje. Vyšlo nám to tak pěkně, že letos uvidí diváci 50 přenosů, řekl sportovní komentátor Robert Záruba. V původním plánu šlo o 64 utkání, ale pro Českou televizi by šlo občas o neřešitelnou situaci, jak přenosy nabídnout, proto je jejich počet o něco nižší. Doposud největší počet přenosů nabídla ČT 4 z Rigy, kterých bylo 47. Opět po roce má Česká televize studio v místě šampionátu.

Zajímavý je ale systém, jakým budou tyto přenosy nabídnuty. Například z utkání konaného v Helsinkách odvysílá ČT první třetinu, po které začíná program před atraktivnějším zápasem ve Stockholmu. První utkání pak bude dokončeno v přestávkách hlavního televizního utkání. První utkání bude dokončeno v přestávkách hlavního televizního utkání. Po první třetině pak začne protizápis, jehož třetí třetinu uvidí diváci po skončení hlavního utkání.

BRAND24

Co se týká komentování, o to se postarají Michal Dusík, Jiří Hölzel, Tomáš Jílek, David Soeldner, Petr Vichnar a pochopitelně i Robert Záruba. Spolukomentátory tohoto velkého sportovního svátku, který diváci uvidí poprvé v HD kvalitě, budou Milan Antoš, Martin Hosták a David Pospíšil. V souvislosti s MS v hokeji budou spuštěny také dvě aplikace hybridní širokopásmové televize HbbTV, o nichž už jsme na DigiZone.cz referovali.

Co se týká sekce Nová média, kterou vede Pavlína Kvapilová, ta se též zapojí aktivně do mistrovství světa v hokeji. Diváci se mohou těšit například na streamování všech zápasů národního týmu prostřednictvím webu. K dispozici bude také on-line zpravodajství na sociálních sítích – Facebooku a Twitteru. Novinkou bude sekce Milujeme hokej, která bude centrem dění pro sportovní fanoušky. Prostřednictvím nových médií se budou do dění zapojovat jednotliví komentátoři.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).