Hlavní navigace

Sport 1 a Digi Sport vykoupily práva na MS ve volejbale, ČT je neodvysílá

24. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 9. 2010

Placené sportovní kanály Sport 1 a Digi Sport vykoupily vysílací práva pro letošní mistrovství světa mužů a žen ve volejbale. Diváci se tudíž přenosů z těchto šampionátů nedočkají na volně dostupných programech veřejnoprávní České televize. ČT informuje v předstihu sportovní veřejnost, že i přes velkou snahu a přímou pomoc Českého volejbalového svazu nezískala vysílací práva na MS ve volejbale mužů a žen, sdělil prostřednictvím tiskové zprávy mluvčí ČT Ladislav Šticha.

K TÉMATU: Startuje česko-slovenský Digi Sport s přenosy fotbalové Premier League

Kavčí hory by měly i tak problém utkání českých reprezentantů odvysílat, časově se totiž kryjí s mistrovstvím světa žen v basketbale, které probíhá od čtvrtka v České republice a ČT zajišťuje výrobu a distribuci přenosů do celého světa. Basketbalový šampionát má podle výkonného ředitele sportovního kanálu ČT 4 Jiřího Ponikelského přednost. V žádném případě to ale neznamená, že by se volejbal ocitl ve vysílání ČT na vedlejší koleji. ČT už má zakoupena vysílací práva na zápasy Mistrovství Evropy ve volejbale v roce 2011. Právě v tomto období bude pro ni volejbal jasnou prioritou, uvedl šéf ČT 4.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Začíná fotbalová Gambrinus liga. Poprvé na třech televizích najednou

Práva na světový volejbalový šampionát mužů získala stanice Sport 1, která trvala na exkluzivitě pro české území. Stejná situace je i v případě MS ve volejbale žen, které bude zahájeno za dva týdny. Televizní práva na tento šampionát získala stanice Digi Sport, upřesnil mluvčí ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).