Hlavní navigace

Spor Berkovy TV7 s operátorem multiplexu 3 pokračuje u ČTÚ

1. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 2. 2010

Ani rozhodnutí Městského soudu v Praze, který začátkem ledna dal za pravdu Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a povolil připravované celoplošné digitální televizi TV7 zahájit vysílání jen na některých vysílačích zemské digitální sítě 3, definitivně nevyřešil spor mezi majitelem TV7 a operátorem multiplexu 3. Obchodní při nadále řeší Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

K TÉMATU: Nová TV7 může začít vysílat jen v části multiplexu 3, rozhodl soud

Právě na ČTÚ se již loni obrátila společnost EBD podnikatele Jaroslava Berky, která je držitelem vysílací licence programu TV7. Nelíbily se jí obchodní podmínky operátora multiplexu 3, společnosti Czech Digital Group (CDG). Telekomunikační úřad následně prohlásil tento obchodní spor za technickou překážku k zahájení vysílání TV7 a tato televize tak nemusela dodržet zákonnou lhůtu pro svůj start (vysílání měla zahájit nejpozději loni v květnu).

ČTĚTE TAKÉ: Prima žádá RRTV o odnětí licence digitální televizi TV7

Je potřeba oddělovat samostatný spor, který řeší ČTÚ mezi provozovatelem TV7 a operátorem multiplexu 3 od faktu, že RRTV omezila územní rozsah vysílání nové televize, řekl serveru RadioTV.cz místopředseda představenstva CDG Josef Stránský. Zatímco rozhodnutí RRTV o územním omezení vysílání TV7, které CDG napadla žalobou, Městský soud v Praze potvrdil, spor probíhající u ČTÚ dosud neskončil.

Tipy C

NAPSALI JSME: TV7 může dočasně vysílat na omezeném území, rozhodla RRTV

Z našeho pohledu i nadále trvá stav, že klientovi nabízíme vysílání v celé síti. Fakt, že RRTV dočasně snížila pokrytí této televize a umožnila postupné rozšiřování, na tom nic nemění. Tento spor i nadále řeší ČTÚ a ještě není u konce, cituje RadioTV.cz Stránského. TV7 chtěla původně zahájit digitální vysílání pouze v Brně a postupně rozšiřovat pokrytí na celou zemskou digitální síť 3, ale nikoli podle toho, kde zrovna CDG spustí vysílání multiplexu 3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).