Hlavní navigace

Spoluvlastník Primy má nového prezidenta. Skandinávskou MTG povede Jørgen Madsen

31. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový president a výkonný ředitel spoluvlastníka Prima Group je manažerem s velkým know-how. Pro MTG pracuje už od roku 1994. Bohaté zkušenosti má zejména v oblasti placené televize.

Jørgen Madsen, bývalý člen výkonného vedení Modern Times Group (MTG), která je v Česku polovičním vlastníkem televizí Prima family, Prima Cool a Prima love, a také někdejší výkonný vicepresident MTG Nordic Broadcasting, bude 15. září uveden do funkce prezidenta a výkonného ředitele celé MTG. Ve funkci nahradí Hanse-Holgera Albrechta, který z MTG odejde v září a stane se prezidentem a výkonným ředitelem globální telekomunikační skupiny Millicom International Cellular S.A.

BRAND24

Madsen začal pro MTG pracovat v r. 1994, kdy byla dceřinou společností koncernu Investment AB Kinnevik, a zastával nejrůznější pozice, například vedoucího sponzoringu pro TV3, vedoucího Viasat Sport v Dánsku nebo vedoucího Viasat Sport pro severskou oblast. Předseda představenstva MTG David Chance k jeho jmenování uvedl: Za těch mnoho let své práce v MTG dokázal, že je inspirující vedoucí pracovník a vynikající manažer mnoha našich činností a rovněž tak cenný člen vrcholového vedení skupiny. Tuto funkci přebírá v klíčovém okamžiku rozvoje skupiny.

Představenstvo a já bychom také chtěli poděkovat Hansi-Holgerovi jako jednomu z nejdéle působících a nejúspěšnějších výkonných ředitelů v tomto oboru za jeho obrovské přispění k rozvoji a expanzi MTG za uplynulých téměř 12 let. Měl zásadní podíl na rychlém růstu skupiny a na vzniku přední mediální skupiny s jedinečným geografickým rozpětím, nešetřil chválou na adresu Albrechta předseda představenstva MTG David Chance. Hans-Holger Albrecht na MTG naopak ocenil řadu talentovaných lidí „zapálených pro věc“, kteří stanovili jasný kurz směřování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).