Hlavní navigace

Spolumajitel skupiny J&T Tkáč blízký televizi Joj kupuje vydavatele Blesku

20. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hodnota české pobočky vydavatelství Ringier Axel Springer byla stanovena na necelých 5 miliard korun. Původní majitel se chce nyní soustředit na posilování pozice v zemích, kde zaujímá vedoucí postavení.

Vydavatelství Axel Springer bude mít v České republice nové majitele. Stanou se jimi miliardáři Patrik TkáčDaniel Křetínský. Spekulace, které se objevovaly v posledních dnech v médiích, dnes firma potvrdila oficiálně prostřednictvím tiskové zprávy. Tkáč není v mediálním prostoru žádným nováčkem. Je spolumajitelem skupiny J&T Finance Group, která na Slovensku vlastní komerční televize Joj, Joj Plus a Wau. V minulosti se J&T dlouhodobě zajímala o poloviční podíl ve společnosti FTV Prima, která je provozovatelem kanálů Prima.

Z ARCHIVU: Vydavatelství Ringier Axel Springer televizi Barrandov nekoupí

Tímto krokem se může Ringier Axel Springer Media AG ještě více soustředit na své aktivity na trzích, na nichž již zaujímá vedoucí postavení v digitální oblasti. Děkuji managementu a pracovníkům v České republice za excelentní a úspěšnou spolupráci v posledních letech. Jsem přesvědčený o tom, že zaměstnanci s příchodem nového vlastníka vykročí do nového roku s velmi nadějnými vyhlídkami do budoucnosti, uvedl při této příležitosti generální ředitel Axel Springer Media AG Mark Dekan.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vlastník TV Joj chce získat poloviční podíl Primy. Její majitel však nabídkám odolává

Jsme hrdi a vděčni za příležitost převzít zodpovědnost za toto velké vydavatelství, v jehož úspěšnou budoucnost pevně věříme. Jsme si vědomi problémů, se kterými se tradiční tištěné noviny v současnosti potýkají, a těšíme se na spolupráci se současným manažerským týmem vedeným Libuší Šmuclerovou, se kterým chceme najít správná strategická řešení, uvedl k významné akvizici miliardář Křetínský. Subjekty ve společném prohlášení neuvedli výši transakce, ale Axel Springer byla podle tiskové zprávy ohodnocena na 170 milionů euro. V přepočtu jde o přibližně 4,7 miliardy korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).