Hlavní navigace

Špatná regulace může ovlivnit investice v oboru, tvrdí šéf ČAEK

24. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 9. 2009

Ve středu se konalo ve Sportovním centru Nymburk již 13. setkání provozovatelů kabelových společností i jejich zaměstnanců. V první panelové diskusi byl účasten Zdeněk Vaníček, prezident České asociace elektronických komunikací (ČAEK); Petr Opletal, generální ředitel RIO Media; Petr Vlach, právník společnosti UPC a Antonín Hedrlín, právník ČAEK.

BRAND24

První problém, který čeká sektor kabelové TV je tzv. Směrnice EP a Rady 2007/65/ES a Česká republika ji musí transformovat do 19. prosince. To se ale stane pouze tehdy, pokud bude toto zařazeno do programu jednání vlády a bude to provedeno v tzv. urychleném řízení v paragrafu 90. Česko navrhuje revizi zákona o mediálních službách na vyžádání a zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání. Vaníček konstatoval, že možná regulace Internetu z pochopitelných důvodů vyvolává vášně.

Nikdo ale podle Vaníčka nevysvětlil vládě, že se jedná o problém, který má řešit provozovatele, jež využijí tzv. internetové vrstvy a nikoliv regulovat internet jako takový. Podle Vaníčka je otázka, jestli má ještě smysl řešit v současné době Revizi předpisového rámce elektronických komunikací z roku 2002 a zda má dopad ještě na všechny operátory – zdali ho není nutné revidovat. Špatná regulace se neprojeví hned, ale až po čase, konstatoval Vaníček s tím, že se toto týká např. investic v oboru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).