Hlavní navigace

Soustrast obětem pařížského masakru vyjádřily nefrancouzské televize i operátoři

16. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řada televizních stanic se pak připojila k tradiční polední minutě ticha. Mezi vysílateli, kteří takto uctili památku obětem pátečního masakru, nechyběla Česká televize i slovenská RTVS.

Nejen francouzské televize, ale i vybrané stanice z ostatních evropských zemí se přidaly k vyjádření soustrasti obětem pařížského teroristického masakru, při němž v pátek zemřelo okolo 130 lidí. Loga do barev francouzské trikolory měly například obarveny tematické stanice MTV, konkrétně programy MTV Live HD, MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks, které působí i v České republice. Francouzskou vlajku jako symbol podpory má ve svém logu například i populární polský hudební kanál 4fun.tv, jenž lze naladit nekódovaně na satelitu Hotbird.

Tipy C

Logo s trikolorou zařadila i řada nefrancouzských televizních stanic z různých koutů Evropy
Autor: repro foto 4fun.tv

Logo s trikolorou zařadila i řada nefrancouzských televizních stanic z různých koutů Evropy

K TÉMATU: ČT 24 v sobotu sledovanější než Prima, teror v Paříži zvedl její celodenní podíl nad 10 %

Řada televizních stanic se pak připojila k tradiční polední minutě ticha. Mezi vysílateli, kteří takto uctili památku obětem pátečního masakru, nechyběla Česká televize i Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Jednotka RTVS nabídla pohled na minutu ticha přímo do Paříže za doprovodu tamních zvonů, Dvojka RTVS na minutu úplně přerušila vysílání a tradiční program nahradila záběrem na hořící svíčky se symbolem pařížské tragedie. Distribuci signálu na všech svých vysílačích přerušil na minutu v poledne i příbramský operátor Teleko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).