Hlavní navigace

Soud rozhodl, že brněnská Fatem TV má digitálně vysílat s Primou

8. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 11. 2006

Televize Prima bude muset i v zemském digitálním vysílání sdílet kmitočty s brněnskou televizí Fatem. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, když zamítl žalobu provozovatele Primy, společnosti FTV Prima, proti rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o rozšíření územního rozsahu vysílání televize Fatem o digitální síť B v Brně a okolí. Informuje o tom server Česká média, personálně propojený s majitelem televize Fatem, Regionální televizní agenturou (RTA).

Společně s prodloužením licence televize Fatem verdikt znamená, že tento regionální provozovatel má právo i po přechodu na zemské digitální vysílání sdílet kmitočty s televizí Prima. Pro DVB-T by tedy měly platit stejné pravidla jako pro současné analogové vysílání, kdy se Fatem připojuje v přesně stanovených časech do centrálního programu Primy se svým regionálním vysíláním. Prima proti sdílení kmitočtů v digitálním vysíláním protestuje a nabízí regionálním stanicím náhradní řešení s novým centrálním programem.

BRAND24

Po sérii negativních zpráv pro českou digitalizaci se jedná o zásadní, precedentní a pozitivní rozhodnutí, které umožní provozovatelům regionálního televizního vysílání přechod z vysílání analogového na vysílání digitální při zachování transparentního, rovného a nediskriminačního přístupu ke všem provozovatelům vysílání dle zákona o elektronických komunikacích, což je jedna z podmínek pro sestavení Technického plánu přechodu Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ), a také dodržování licenčních podmínek televize Prima a provozovatelů regionálního vysílání i ve vysílání digitálním, reagovala na rozhodnutí soudu RTA.

Čtěte také:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).