Hlavní navigace

Smlouva Óčka na vysílání v multiplexu 4 končí 24. června. Jedná o nové, i se sítí 3

15. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digital Broadcasting vypověděl ke stejnému datu smlouvy na vysílání v multiplexu 4 i programům ČT HD a Nova HD. 25. června zahájí komerční provoz.

Pouze do 24. června platí hudební televizi Óčko smlouva na vysílání v pozemním multiplexu 4. Právě k tomuto datu ji operátor sítě, ostravská společnost Digital Broadcasting, vypověděl všem stávajícím klientům. Kromě Óčka tedy i programům ČT HD a Nova HD. Počínaje 25. červnem by tak multiplex 4 měl přejít z dlouhodobého experimentu na řádné komerční vysílání a zároveň v něm odstartuje dětská televize Pohoda, kterou s operátorem této sítě pojí stejný vlastník.

K TÉMATU: Multiplex 4 už má neoficiální seznam vysílačů. Jeho provozovatel ho zpochyňuje

„Potvrzuji, že jsme obdrželi výpověď smlouvy na vysílání v síti 4 k datu 24. června. Momentálně stále ještě vyjednáváme jak s jejím provozovatelem, tak s operátorem sítě 3,“ řekl serveru DigiZone.cz generální ředitel Óčka Štěpán Wolde. Pokud by se televizi nepodařilo dohodnout ani s jedním z operátorů do 24. června, může se podle Woldeho stát, že televize z pozemního digitálního vysílání zmizí s zůstane jen v kabelu, na satelitu a internetu. „Předpokládáme však, že v takovém případě bychom se dohodli ať s jednou nebo druhou sítí na nějakém přechodném období, kdy bychom mohli nadále vysílat za stávajících podmínek,“ dodal Wolde.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Olympiáda v HD kvalitě přes terestriku? Nakonec by mohla být v multiplexu 4

Většinový vlastník společnosti Digital Broadcasting i televize Pohoda Radim Pařízek serveru DigiZone.cz řekl, že firma vyjednává hned s několika televizemi o komerčním vysílání v multiplexu 4, ale vzhledem ke konkurenci nechtěl být konkrétní. Potvrdil pouze start televize Pohoda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).