Hlavní navigace

Slovenský operátor Towercom zveřejnil mapy pokrytí digitálních vysílačů

11. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 5. 2010

Slovenský telekomunikační operátor Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, zveřejnil včera na svých internetových stránkách mapy pokrytí pro jednotlivé digitální vysílače našich východních sousedů. Zájemci zde tak najdou například dosah signálu pro lokality Bratislava, Banská Bystrica, Nitra, Lučenec, Modrý Kameň a řadu dalších. Celkem je k dispozici 18 vysílačů.

Po zvolení konkrétní kóty se zobrazí mapa pokrytí daného DVB-T vysílače. Jak upozorňuje Towercom na svých webových stránkách, mapy pokrytí mají informativní charakter a zobrazují pokrytí signálem DVB-T stanovený podle doporučeni Mezinárodní telekomunikační unie (ITU). Reálné pokrytí se může od teoretického modelu lišit, uvádí společnost. V současné době funguje na Slovensku prozatím jediná terestrická digitální síť, která svým signálem pokrývá přibližně osmdesát procent území.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).