Hlavní navigace

Slovenský telekomunikační úřad má nového šéfa

12. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 2. 2009

Slovenský ministr dopravy, pošt a telekomunikací dnes uvedl do funkce nového předseda tamního telekomunikačního úřadu TÚ SR, kterým se stal Ladislav Mikuš. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informoval sám tento kontrolní orgán kmitočtového spektra. Hlavní prioritou v jeho šestiletém funkčním období by mělo být zrealizování výběru provozovatele řádného terestrického digitálního vysílání nebo diskuse o využití uvolněných TV kmitočtů.

Mojí hlavní prioritou je zrealizování výběrového řízení na provozovatele 1. a 2. multiplexu a také veřejnoprávního multiplexu, konstatoval Mikuš. Proces digitalizace televizního vysílání na Slovensku je podle něj nutné nastartovat co nejrychleji a bez zbytečných chyb. Uvolněné analogové kmitočty, které, jak již bylo řečeno, jsou také jednou z priorit nového předsedy TÚ SR, by mohly sloužit např. pro potřeby rozvoje širokopásmového internetu.

BRAND24

Ladislav Mikuš je absolventem Obchodní fakulty Vysoké školy ekonomické (VŠE) v Bratislavě a studia MBA na California State University. Byl např. ředitelem společnosti Ernst & Young CSConsulting nebo viceprezidentem ve slovenské pobočce Citibank. Pokud jde o jeho zkušenosti s kmitočtovým spektrem, v letech 2000 – 2002 zastával pozici prezidenta Slovenských telekomunikací (dnes Slovak Telekom, a.s.) a byl také poradcem současného ministra dopravy, pošt a telekomunikací Ľubomíra Vážného.

ČTĚTE TAKÉ:
Slovenská vláda schválila strategii přechodu na DVB-T
Slovenský parlament odvolal šéfa telekomunikačního úřadu Máčaje

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).