Hlavní navigace

Slovenské UPC šíří českou Primu. Regulátorovi se to nelíbí

9. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 6. 2010

Rada pro vysílání a retransmisi, obdoba naší RRTV, zahájila správní řízení se slovenskou pobočkou kabelového a satelitního operátora UPC kvůli tomu, že v nabídce šíří českou komerční televizi Prima. Ta by přitom neměla být na Slovensku vůbec dostupná. Její provozovatel, společnost FTV Prima, totiž s nabízením tohoto programu nesouhlasí. Přesto se stále ještě najdou operátoři, kteří ji v nabídce mají.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenské UPC dostalo varování: Přestaňte šířit Primu!

Televize Prima figuruje oficiálně na webových stránkách služby UPC Direct, je ji však možné najít také v testovacím režimu v digitální kabelové síti firmy UPC Broadband Slovakia. Na tuto skutečnost upozornil server Mediálne.sk. Tamní protimonopolní úřad nedávno rozhodl o tom, že vyzařování stanice z nabídek operátorů je v pořádku. Podle některých subjektů se však mohl tento postup označit jako kartelová dohoda, protože by si takto televize navzájem nebrali diváky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).