Hlavní navigace

Slovenská vláda schválila strategii přechodu na DVB-T

16. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
16. 1. 2009

Jak informoval server Mediálne.sk, slovenská vláda na svém úterním zasedání schválila kontroverzní návrh strategie přechodu na digitální terestrické televizní vysílání. Jeho autorem je Ministerstvo dopravy, pošt a telekomunikací Slovenské republiky. K návrhu se sešlo celkem 50 připomínek, ze kterých 38 ministerstvo akceptovalo a zbytek naopak zamítlo. Podle Mediálne.sk měl k návrhu připomínky i tamní telekomunikační úřad, který je však nakonec stáhl.

TÚ SR se původně odvolával na to, že v dokumentu bylo množství chyb a obsahoval nedopracované části. Úřad v současné době čeká na volbu nového předsedy. Dosavadní šéf Branislav Máčaj byl odvolaný v prosinci. Kdo ho nahradí, je zatím otázkou. Neví to ani ministr dopravy, pošt a telekomunikací SR Ľubomír Vážny. Mělo by se však rozhodovat mezi třemi kandidáty. Tato informace padla na středečním jednání vlády.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).