Hlavní navigace

Slovenská Trojka získala od vlády dotaci

28. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 5. 2008

Veřejnoprávní Slovenská televize (STV) dostane nakonec od státu dotaci téměř 91 milionů slovenských korun na spuštění nového sportovního kanálu STV Šport. Dnes o tom rozhodla slovenská vláda. Náklady na spuštění sportovního kanálu by měly letos přesáhnout 200 milionů Sk. V příštím roce vzrostou kvůli investicím do technologií na zhruba 580 milionů Sk a v roce 2010 mají činit 375 milionů Sk. Informovala o tom agentura ČTK.

K TÉMATU: STV by měla na sportovní kanál dostat dotaci téměř 100 milionů Sk

V době olympiády bude kanál vysílat 24 hodin denně, po jejím skončení vysílací čas omezí na sedm hodin denně. Necelou třetinu mají činit přímé přenosy, čtvrtinu sestřihy a pětinu záznamy. Sportovní kanál nabídne také publicistiku, zpravodajství a dokumenty. Nadpoloviční podíl vysílání by měl tvořit domácí sport. STV prozatím provozuje dva kanály, a to Jednotku a Dvojku. Do budoucna by pak chtěla spustit i čtvrtý program, který by se věnoval zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).