Hlavní navigace

Slovenská Plustelka zařazuje další HD kanál

8. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: JOJ
Pozemní placená platforma, která v létě přešla na DVB-T2, ho přidává do balíčku Plustelka Štandard, a to beze změny ceny.

V září JOJ Cinema HD nahradila svou SD verzi, dnes přichází JOJ HD, přičemž vysílání stanice JOJ v nízkém rozlišení (SD) zůstává v rámci tzv. Voľnej telky ve 2. celoplošném multiplexu zdarma.

Záujem zákazníkov o terestriálne vysielanie, je záväzkom pre spoločnosť Towercom neustále rozvíjať platformu DVB-T. Spolu s rozširovaním dostupnosti Voľnej telky a Plustelky pre takmer každú domácnosť, pokračujeme a budeme pokračovať aj v rozširovaní programovej ponuky našich platforiem. Aktuálne sme k programom RTVS vo vysokom rozlíšení pridali aj ďalšiu obľúbenú stanicu JOJ HD, řekl Zsolt Nagy, technický ředitel společnosti Towercom.

K TÉMATU: Slovenská Plustelka přešla kompletně na DVB-T2

JOJ Cinema HD už vysílá v rámci slovenského DVB-T2

BRAND24

JOJ HD je vysílána ve 4. celoplošném multiplexu a je kódována systémem podmíněného přístupu Plustelka. Stanice byla zařazena do balíčku Plustelka Štandard, beze změny měsíčního poplatku. Pro její sledování je zapotřebí DVB-T2 přijímač Alma Plustelka nebo modul Plustelka zasunutý do kompatibilního televizoru. Existujúcim divákom Plustelky odporúčame spustiť automatické vyhľadanie nových TV staníc, píše se ve zprávě.

Společnost Towercom, a. s., patřící do skupiny Macquarie Infrastructure Funds provozuje, vedle placené Plustelky, také tzv. Voľnou telku na systému DVB-T, jejíž příjem je zdarma. Jde o jedinou na Slovensku volně přístupnou platformu a její signál, podle průzkumu GfK z března 2016, přijímá 31 % populace SR ve věku 15–79 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).