Hlavní navigace

Slovenská Joj využije pro svůj filmový kanál Joj Cinema licenci udělenou v Česku

4. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Joj Cinema bude určena výhradně pro distribuci v sítích operátorů placené televize, zejména v kabelových rozvodech. Vysílat bude jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení.

Nový filmový kanál Joj Cinema bude regulován Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Vyplývá to z aktuálního zápisu z posledního zasedání regulátora. Joj Cinema nebyla udělena úplně nová licence, ale Joj Media Group se pro ni rozhodla využit již v loni udělenou licenci pro kanály Joj a Joj Plus, která byla udělena společnosti Doneal, již stoprocentně vlastní Slovenská produkčná, servisní organizace slovenské televize skupiny Joj, do níž obě stanice patří. Původně se spekulovalo o tom, že licence budou určeny pro již existující kanály. Česká legislativa je v oblasti regulace oproti slovenské méně přísná.

K TÉMATU: Joj plánuje vlastní filmový kanál, nabízí ho už operátorům v Česku i na Slovensku

Rada udělila provozovateli, DONEAL, s.r.o., IČ 291 35 451, se sídlem Praha 8 – Karlín, Pobřežní 297/14, PSČ 186 00, souhlas podle § 21 odst. 1 písm. a) a d) zákona č. 231/2001 Sb., ke změně skutečností uvedených v žádosti o licenci udělené rozhodnutím č.j. sve/1849/2014, spis. zn.: 2014/145/sve/DON, ze dne 27. května 2014, spočívající ve změně označení názvu programu na JOJ Cinema, v rozšíření vysílání o vysílání prostřednictvím kabelových systémů s územním rozsahem celá Česká republika, ve změně hlavního jazyka vysílání na: český jazyk, a změně dalších programových podmínek, v rozsahu dle žádosti ze dne 14. dubna 2015, informuje v aktuálním zápisu regulátor.

UX DAy - tip 2

Z ARCHIVU: Joj a Plus získaly od české RRTV licence pro satelitní vysílání v Česku a na Slovensku

Na blížící se start nové televize upozornil jako první ve druhé polovině května právě server DigiZone.cz. V promo materiálech pro operátory, které má naše redakce k dispozici, je Joj Cinema prezentována jako nový filmový kanál s bohatým obsahem pro všechny fanoušky kinematografie. Hlavní výhodou stanice má být skutečnost, že filmy nebudou přerušované reklamou. Operátorům má být za cenu 7,50 Kč/měsíc dostupný tento program jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení (HDTV). Slovenská skupina Joj Media House v současné době provozuje bezplatné kanály Joj, Plus, Wau, Senzi TV a prémiový RiK. Novinkou je Ťuki TV dostupná exkluzivně pouze pro klienty Slovak Telekomu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).