Hlavní navigace

Slovak Sport TV získala licenci pro druhý kanál, odstartuje příští měsíc

18. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Největším lákadlem druhého kanálu Slovak Sportu bude anglická Premier League, o níž se televize přetahovala s Novou Sport. Stanice bude vysílat například i tenisovou WTA.

Slovenský regulátor médií, Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), dnes informoval, že na svém posledním zasedání udělil celoplošnou digitální licenci chystanému tematickému kanálu Slovak Sport TV 2. Ten má být konkurencí například k již existujících programům tohoto typu, především Nově Sport a Sport TV (Sport 1 a Sport 2). Stanice bude dostupná jak na Slovensku, tak i v České republice. Z původního Slovak Sportu se naopak má stát neplacený kanál, který bude dostupný pouze u našich východních sousedů. Provozovatel televize počítá s jeho šířením i v lokálních DVB-T multiplexech.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kde vzal Slovak Sport na Premier League? Novou televizi provází řada neznámých

Prozatím největším trumfem, který se podařil Slovak Sportu 2, je zisk exkluzivních vysílacích práv na anglickou fotbalovou Premier League, s níž se právě přetahoval s již zmiňovanou Novou Sport. Stanice slibuje ale například i další atraktivní sporty, například tenisovou WTA Tour. Tu už v současné době vysílá první kanál. Společnost Slovak Sport dávkuje informace ohledně svého nového kanálu zájemcům postupně. Nedávno na Facebooku zveřejnila například informace o polské fotbalové Ektraklase, kterou však může vysílat pouze na svém prvním programu. Na satelitu se nesmí objevit ani NHL. Exkluzivní práva je Nova Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).