Hlavní navigace

Slováci ukončí přechod na digitální vysílání už příští rok

9. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 12. 2010

Do prosince 2011, tedy do konce příštího roku, stihnou přejít naši východní sousedé kompletně z analogového na digitální terestrické vysílání. Včera to oznámil tajemník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálního rozvoje Ján Hudacký. Oznámený termín je součástí dokumentu Stratégia prechodu z analógového na digitálne pozemské televizně a rozhlasové vysielanie v SR, tedy takzvaného Technického plánu přechodu.

DOKUMENT: Technický plán přechodu pro Slovenskou republiku (PDF, 218 kB)

V současné době je na Slovensku funkčních již třiadvacet digitálních vysílačů a signálem je pokryto již 94 % území. Diváci u našich východních sousedů, stejně jako my, si mohou vybrat, zdali budou televizní signál sledovat nadále pomocí terestrické antény nebo se přikloní k novým technologiím – kabelu, IPTV nebo satelitu. V roce 2011 bude pokračovat vypínání analogových dokrývačů a tamní vláda počítá také s podporou sociálně slabších vrstev.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).