Hlavní navigace

Slováci budou mít od května další sportovní kanál. Bude i na satelitu Astra

29. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máte pocit, že na česko-slovenském trhu už je sportovních kanálů dostatek? Jiného názoru je společnost Slovak Sport z Nitry.

Radu pro vysílání a retransmisi (RVR) chce požádat o vydání licenci pro svůj nový projekt Slovak Sport.TV. Přesto, že oprávnění pro šíření signálu ještě nemá, nic jí nebránilo, aby už spustila vlastní webové stránky na adrese http://www.slo­vaksport.tv/.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT 4 už nebude dávat Ligu mistrů v úterý, drží ale semifinále a finále

Slovak Sport.TV je televize, která osloví fanoušky slovenské sportu. Vyplní vakuum na trhu domácích sportovních přenosů po ukončení vysílání STV 3. Nově vzniklá soukromá televize má za cíl konkurovat zahraničním sportovním televizím kvalitou a nabídkou atraktivního programu pro domácího diváka, uvádí na svém webu chystaný slovenský kanál. Podle Mediálne.sk půjde o sesterský projekt regionální televize Central. Tu už znají například zákazníci satelitních služeb CS Link a Skylink z družice Astra.

BRAND24

K TÉMATU: Trojka, sportovní kanál Slovenské televize, dnes končí své vysílání

Nový sportovní kanál se zaměří na přímé přenosy a záznamy z domácích sportů jako basketbal, volejbal a házená, zápasy fotbalové a hokejové ligy, florbalu a hokejbalu. Významná pozornost bude také věnována automobilovému sportu, boxu, golfu a mnoha dalším. Zásadní novinkou bude příprava přímých přenosů ze soutěží nižších úrovní, a to ze všech regionů Slovenska. Kanál bude vysílat v režimu 24/7 a odstartovat má již v květnu. Slovak Sport.TV si klade nemalé cíle. Signál chce ke svým divákům dopravit i v HD kvalitě. Vysílat bude mimo jiné na satelitu Astra 3B.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).