Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: tisková konference televize Nova k podzimnímu schématu

1. 8. 2011
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Televize Nova dnes dopoledne představila novinářům programové schéma pro letošní podzim. Od 11 hodin jsme vám nabídli online zpravodajství z této tiskové konference, na které o půlnoci naváže souhrnný článek s původní fotogalerií a dalšími dokumenty k podzimní programové nabídce hlavního kanálu Novy, ale i programů Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech. Samotná televize Nova nabídla z této konference videopřenos na svém zpravodajském serveru tn.cz. Oproti tomuto oficiálnímu přenosu vám DigiZone.cz zprostředkovala i pohled do zákulisí dnešní tiskové konference.

12:18 – Tisková konference Novy končí, loučíme se s vámi a jdeme zjišťovat další podrobnosti, které se dočtete v souhrnném článku již dnes o půlnoci.

12:17 – Šéf internetu Novy Pavel Krbec si podle svých slov nedovede představit, že by portál Seznam.cz se svojí internetovou televizí Stream.cz dokázal v dohledné době produkovat pořady typu Comeback nebo Ulice, které vedou u uživatelů internetových videí v České republice. Stream.cz podle něj neohrozí pozici klasických televizních stanic. Nova ale uvažuje o možném internetovém lineárním televizním kanálu.

12:14 – Mirka Spáčilová z MF Dnes se ptá, zda Nova bude chtít ovlivňovat, jaký film dostane dotace z Fondu na podporu kinematografie, když tento fond budou od ledna příštího roku financovat komerční televize Nova, Prima a Barrandov. Jan Andruško to odmítl. „V Karlových Varech jsem se ale setkat s řadou tvůrců a vyslechl si jejich představu, co by se mělo změnit a jakým způsobem by se měl upravit návrh zákona o podpoře kinematografie,“ řekl šéf Novy.

12:12 – Jan Andruško odmítá přesněji odpovědět na otázku, jak se Nově navýší příjmy po zrušení reklamy na programech ČT 1, ČT 24 a internetových stránkách České televize. Nova momentálně připravuje obchodní politiku pro příští rok, podrobnosti ale sdělovat nebude.

12:09 – Alex Ruzek nevylučuje zájem Novy o další komunistické seriály po úspěchu Plechové kavalerie. „Něco tak silného jako Plechová kavalerie ale nemáme,“ řekla. Záležet podle ní bude, co všechno ČT nabídne v prodeji. „Cítím, že v Česku je nyní hlas hlavně po komediálních formátech,“ odpověděla Ruzek na otázku, zda Nova chystá nějaký nový původní sitcom.

12:07 – Nova uvažuje o návratu „politické talk show“ na svoji obrazovku, řekl Jan Andruško. Potvrdil jednání s Václavem Moravcem, ale tento moderátor je podle něj jen jednou z uvažovaných osobností. Zprávy médií bych nepřeceňoval, dodal šéf Novy.

12:06 – Product placement takovou formou, jakou to Nova udělala v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a nábytku Jamall, není šťastný, prohlásil šéf Novy Jan Andruško. Do budoucna se Nova takovému způsobu product placementu vyhne, slíbil.

12:05 – Nova chce na podzim udržet souhrnný podíl Novy a Novy Cinema za prime time u divácké skupiny D15–54 v hodnotách 40 až 45 %, uvedl na dotaz serveru Médiář.cz generální ředitel Novy Jan Andruško. Očekávání Novy ohledně sledovanosti seriálu Expozitura komentovat odmítnul.

12:03 – Máme rozpracované zajímavé původní projekty, takže uvidíme, řekl Andruško. Nova nechce upřesnit, na které dny a hodiny nasadí seriály Expozitura či nové díly Soukromých pastí. „Vzhledem ke konkurenci jsme se rozhodli, že tak zatím neučiníme,“ řekla Alex Ruzek.

12:00 – Loni jsme měli velkou talentovou show, letos jsme se rozhodli na podzim věnovat původní tvorbě, reagovala programová ředitelka Novy Alex Ruzek na dotaz, proč Nova nenabídne nějakou novou velkou show. Nové díly Soukromých pastí budou čtyři, v první řadě jich bylo dvanáct. „Další scénáře vznikají,“ ujistil Andruško. Nova na podzim v prime time vsadí jasně na původní českou tvorbu.

11:59 – Jan Adruško odmítl na dotaz redaktora deníku E15 Aleše Borovana sdělit, kolik Novu stál vznik seriálu Expozitura, když jej televize označuje za nejdražší vlastní formát.

11:57 – Novináři dostávají prostor pro otázky. Mirka Spáčilová z MF Dnes se ptá, proč byl seriál Expozitura nasazen tak dlouho po jeho natočení. Podle generálního ředitele Novy Jana Andruška televize čekala na „správnou dobu, trošku ekonomicky, trošku divácky“. Andruško vyloučil, že by se Nova bála nízké sledovanosti Expozitura. Potvrdil také, že MediaPro Pictures nyní natáčí celovečerní film na motivy seriálu Okresní přebor.

11:55 – Internetové oddělení Novy se na podzim zaměří na posilování videopůjčovny Voyo a internetových komunit původních seriálů. „Třeba Comeback má na sociálních sítích už čtvrt milionu fanoušků, což je asi nejvíc ze všech českých seriálů,“ prohlásil šéf internetu Novy Pavel Krbec. Tn.cz posílí i živé přenosy zajímavých zpravodajských událostí z celého světa s českým komentářem, jako byly starty raketoplánů, apod.

11:53 – Česko-slovenská MTV bude i na podzim pokračovat v původním pořadu Backstage, slíbila šéfka programu Novy Alex Ruzek

11:51 – Alex Ruzek vyjmenovává sportovní soutěže, které na podzim nabídne Nova Sport. Není mezi nimi nic, co by tento program dosud nenabízel.

11:50 – Programová ředitelka Novy Alex Ruzek zdůrazňuje úspěchy Novy Cinema ve sledovanosti, nejlepším dnem byl 4. červen, kdy v celodenním podílu u diváků D15–54 dosáhla hodnoty 11,53 %.

11:48 – Následuje představování podzimních schémat tematických kanálů Novy, protože „Nova, to není jenom jediná televize, to je takový televizní čtyřlístek“, jak prohlásil moderátor Rey Koranteng.

11:46 – Redaktor zpravodajství Novy Tomáš Hauptvogel se pro novináře hlásí živě od domu, v němž bylo seriálové sídlo Expozitury. Hovoří s jedním ze seriálových vyšetřovatelů.

11:45 – „Myslím, že je důležité, že se nejsilnější televize takového seriálu chytila. Není náhodou, že o tento formát projevili zájem v USA a Rusku, kam byl námět tohoto seriálu prodán,“ říká generální ředitel Novy Jan Andruško.

11:42 – Dobrý akční seriál se v Česku natočit dá, je to jen otázka peněz, odpovídá na dotaz Reye Korantenga reportér Josef Klíma. „Divák si u Expozitury bude muset zvyknout, že se u tohoto seriálu prolínají dvě časové roviny: přítomnost, během níž si hlavní hrdinka vzpomíná na minulost,“ řekl Klíma.

11:40 – Na tiskovou konferenci přicházejí tvůrci seriálu Expozitura Janek Kroupa a Josef Klíma, který nyní pracují pro konkurenční Primu, kde mají investigativní pořad Soukromá dramata (cosi na způsob zrušeného pořadu Na vlastní oči na Nově). „Všechny příběhy, které jsou v tomto seriálu, se staly. Jedinou fikcí je, že si hlavní hrdina ve chvíli, kdy se nemůže rozhodnout, hodí mincí,“ říká Kroupa.

11:37 – Nova představuje největší programovou novinku letošního podzimu, původní krimiseriál Expozitura, který má natočený již od roku 2009 a čekala s jeho uvedením až na dobu, kdy skončí ekonomická krize. Mezitím prodala jeho námět do Spojených států.

11:35 – Ze zahraničních filmů Nova na podzim nabídne například Oko dravce, Valkýra, Temný rytíř, Slečna drsňák 2, Cesta do středu Země, Dannyho parťáci 1, 2 a 3, Indiana Jones 1 až 4 a Harry Potter 1 až 5.

TK Nova podzim 2011

Fototermín pro iPhony neskončil :-)

11:30 – Nova na podzim nasadí třetí řadu původního sitcomu Comeback a několik českých koprodukčních filmů, na nichž se sama podílela. Například Jménem krále, Kajínek, 2Bobule, Hasiči, Doktor od jezera hrochů, Ženy v pokušení.

11:27 – Následuje přímý vstup z ateliérů, kde se točí seriál Ulice. Nova slibuje nové dekorace.

11:25 – Nova se pochlubila, že už odvysílala 2 022 premiérových dílů denního seriálu Ulice. Po letní přestávce se na obrazovku vrátí už koncem srpna.

11:22 – Nova představuje nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, které se vrátí na obrazovku na podzim. Slibuje více emocí a více dramatických zápletek. Nova novinářům zprostředkovává živý vstup do ateliérů, kde se Ordinace natáčí. Jednou z nových postav seriálu bude herec Martin Zounar. Dalším novým hercem v Ordinaci bude Saša Rašilov.

11:20 – Soukromé pasti budou mít i třetí řadu, Nova právě dává dohromady scénáře

11:18 – Nové díly soukromých pastí budou o 15 minut delší než u první řady. Všechny díly jsou už dostříhané a hotové, sdělila Nova prostřednictvím živého vstupu šéproducentky tohoto dramatického cyklu. V podstatě tak už jde o televizní filmy.

11:17 – Na podzim přineseme i nové premiérové řady seriálů Dr. House a Kriminálka Miami, slibuje Alex Ruzek

11:15 – Nova prostřednictvím „hlasu TN“ vyzývá fotografy, aby opustili místnost, fototermín trval jen 15 minut. Jediným audiovizuálním výstupem z konference je nyní přímý přenos na webu tn.cz.

11:13 – Největším programovým tahákem Novy letos na podzim bude seriál Expozitura, který Nova natočila již přede dvěma lety. „Odvysíláme také nové premiérové díly Soukromých pastí,“ slíbil Andruško. Nyní mluví programová ředitelka Novy Alex Ruzek. „Máme připraveny i nové díly Comebacku,“ slíbila. Vrátí se Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2.

11:11 – Tiskovka skutečně začíná, moderují ji Lucie Borhyová s Reyem Korantengem. Nova zvolila místnost, v níž se radí šéfové Novy. Přichází generální ředitel Novy Jan Andruško.

TK Nova podzim 2011

Před zahájením tiskové konference Novy na Barrandově

BRAND24

11:00 – Tisková konference Novy, která se po delší době koná přímo v hlavní budově této televize v Praze na Barrandově, za chvíli začne.

Podrobný článek o podzimních novinkách Novy čtěte zítra na DigiZone.cz

Který program Novy vás nejvíc zaujal svojí podzimní programovou nabídkou?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).