Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: Prima představila podzimní schéma, startuje již 12. srpna

1. 8. 2013
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Původní online zpravodajství DigiZone.cz z tiskové konference FTV Prima, která probíhala od 10:00 v pražském hotelu Radisson Blu Alcron

12:00 – Tisková konference končí téměř přesně po dvou hodinách v pravé poledne. Děkujeme, že jste naše online zpravodajství sledovali a těšíme se na další. Už dnes v 16 hodin nás čeká TV Nova. Zůstaňte s námi. ;-)

11:58 – Na řadu přišly i dotazy novinářů. Prima Cool bude v hádečku proto, že vysílá fotbalovou Champions League, u velké Primy je řada seriálů, které už byly k dispozici doposud pouze v SD a nyní je uvidí diváci v nativním HD, odpověděl serveru DIgiZone.cz mluvčí David Vaníček. Ředitel Primy Martin Konrád odpověděl, že na Primě a Primě Cool se v HD formátu objeví i akvizice, které skupina v tomto rozlišení nakoupí.

11:52 – Zástupci Primy odpovídají serveru DigiZone.cz: Programy v HD rozlišení, tedy Prima a Prima Cool, budou dostupné tam, kde už jsou k dispozici jejich upscalované verze. K tomuto kroku přistoupila například kabelová televize UPC nebo satelitní televize Skylink. Stanice by měly být také dostupné v rámci nového pozemního multiplexu Českých Radiokomunikací v Praze. Podrobnosti o distribučních cestách server DigiZone.cz ještě přinese. Technický ředitel Primy Patrik Slavík není na místě. Podle zástupců Primy právě vyřizuje poslední záležitosti ohledně HD distribuce.

11:49 – Nový kabát dostane video online archiv Prima Play. Obsah zůstane zdarma. Prima zřídí vlastní redakci, která bude online sledovat, co se ve vile děje. „Nabídneme 24 hodin denně přenos z vily snímaný čtyřmi kamerami,“ uvedl Grunt.

11:47 – Jednou z největších online hvězd Primy je web Prima Fresh, společenský portál s tři čtvrtě milionem reálných uživatelů měsíčně.

11:46 – Přichází na řadu sekce Prima On-line, tedy internetové aktivity FTV Prima. „Spustili jsme šest velkých služeb. Skončily jsme do TOP 10 nejsilnějších hráčů. Zasahujeme cca přes 2,5 milionu reálných uživatelů měsíčně,“ uvedl šéf sekce Daniel Grunt. Mezi nejpopulárnější pořady patří Vařte jako šéf a Cesty domů.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Podzimní programové schéma hlavního kanálu Primy

11:41 – Prima označila svůj kanál Prima Zoom za vítěze digitalizace. „Na začátku se mu dařilo fenomenálně a i nyní má velmi dobrá čísla,“ uvedl programový šéf Petr Vladyka. Prima v rámci propagace stanice spolupracuje i s některými organizacemi, které tematický zapadají do jejího zaměření. Jejich zástupci na TK nechybí. Jedním z takových subjektů je například ZOO Dvůr Králové.

11:37 – Ze seriálů se mohou diváci na Primě love dále těšit na (mj.): Gigolové, Láska je Láska, Muži na stromech, Sex ve městě, Vítejte doma, Tajný deník Call Girl, Chirurgové a Posel ztracených duší.

11:35 – Pokračují i Božské dorty od Markéty s Markétou Krajčovičovou inspirované akvizičním formátem Božské dorty, které patřily mezi nejúspěšnější pořady na Primě love.

11:33 – Úterní, středeční a čtvrteční večery budou věnovány akvizicím a kriminálkám. „Tímto kanálem chceme divákovi nabídnout alternativu,“ konstatoval Petr Vladyka. Diváci uvidí například Sběratele kostí nebo seriál Sherlock Holmes: Jak prosté, v němž se objeví mj. Lucy Liu.

11:31 – VyVolení se objeví v určité podobě i na Primě love. Jakým způsobem, to programový šéf Primy nepřiblížil.

11:30 – „Určitě bychom chtěli oslovit šíře naše diváky. Chceme, aby nám diváci Love zasílali fotky psů, zážitků z léta atd. a budeme z nich vytvářet grafický kabát stanice. Proto nás Love spojuje,“ konstatoval Vladyka.

11:29 – Prima love dostane novou staniční barvu. Místo růžové bude využívat spíše fialovou. „Je taková unisex,“ zdůvodnil Petr Vladyka.

11:27 – Podzimní seriály na Primě Cool – mj. Živí mrtví, druhá řada seriálu Spartakus, Dexter, Námořní vyšetřovací služba L.A., Záblesk budoucnosti, Top Gear, Ztraceni a Skladiště 13.

11:26 – Z filmů se na Primě Cool objeví například Počátek Země Nezemě, Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Herkules, Australská apokalypsa a Rudé horko.

11.23 – Ligu mistrů symbolizují na tiskovce Primy Libor Bouček a Marek Jankulovski.

11:22 – Na řadu přichází fotbalová Liga mistrů. Jak už bylo řečeno, vysílání bude poprvé v nativním HD rozlišení. „Už rok platí, že Cool rovná se fotbal. Jsem rád, že se nám z toho povedlo udělat spíše lifestylový než jen sportovní zážitek,“ uvedl programový šéf Primy Petr Vladyka. První přenos je připraven na 20. srpna.

11:16 – Pokračovat bude i Pekelná výzva s Ivou Pazderkovou. Diváci ji uvidí poprvé 19. srpna, ve stejný den jako Partičku. Pořad projde určitou inovací. Původní vysílací den byl čtvrtek. Pekelná výzva se bude vysílat každé pondělí ve 20:15.

11:11 – Následují programové novinky podzimu Primy Cool. Právě sem se stěhuje situační show Partička. „Slibujeme si rozšíření divácké základny. Chtěli bychom, aby vznikl akviziční nástroj, který přiláká na Cool nové diváky,“ uvedl programový šéf Primy Petr Vladyka. Vysílací čase zůstanou zachovány. Partička se objeví na obrazovce poprvé 19. srpna.

11:06 – Vaří celé Česko bude novým licencovaným formátem Primy se Zdeňkem Pohlreichem. Půjde o přímé přenosy, kdy Pohlreich a jeho host budou vařit stejné pokrmy. Půjde nejen o vaření, ale i show. Pohlreich obsadí sobotní večer. „Divák se bude moci bavit jak uměním Zdeňka Pohlreicha, tak případně (ne)uměním jeho hosta,“ uvedl programový šéf Primy Petr Vladyka, který o této novince hovoří jako o „nejlepším na konec“.

11:04 – Z filmů uvidí diváci například Robina Hooda, Alenku v říší divů a Prince z Persie: Písky času. Nova označuje svůj sobotní blok nově jako „Superfilmy“.

11:02 – Prostřeno se objeví na obrazovce poprvé 12. srpna v 18 hodin. I Prostřeno dozná lehkých dramaturgických změn. Každý hostitel dostane jeden specifický úkol související s přípravou pokrmu.

11:01 – Pokračuje i Talk show Jana Krause. „Spolupráci s panem Krausem si velice vážíme. Show určitě nekončí. Diváci ji uvidí vždy v pátek přibližně ve 22:10,“ uvedl Petr Vladyka.

10:59 – Tomáš Hauptvogel označil svou roli moderátora ve Zprávách FTV Prima za splněný sen. „Je to zvláštní, být na druhé straně a nebýt tím, kdo se ptá,“ uvedl Hauptvogel.

10:55 – Od 12. srpna bude každý den v 17.45 začínat večerní blok zpravodajstvím. „Odpolední Zprávy FTV nebudou kopií. Budou odlehčenější a věnovat se většinou zprávám ze společnosti,“ popsal mluvčí Primy David Vaníček. Zprávy by měly být prý „optimističtější a milejší“, pro lidi, kteří se vrací z práce a chtějí se dozvědět něco „hezčího“. Jejich moderátory budou Monika Leová a Tomáš Drahoňovský. Kateřině Kašparovské bude pomáhat ve večerních zprávách nově Tomáš Hauptvogel. Mezi novináře přišli i Karel Voříšek a Klára Doležalová.

10:50 – Na podzim bude pokračovat Top Star magazín. Premiérový díl se objeví na obrazovce Primy 12. srpna. Nově ho bude moderovat Iva Kubelková. Poběží vždy v pondělí ve 21:45 po Cestách domů. Iva Kubelková je osobně přítomna a přišla mezi novináře.

10:45 – Další programovou novinkou je show Česko Slovensko má talent. Opět se bude vysílat v koprodukci s televizí JOJ. Zůstávají Lucie Bílá a Járo Slávik v roli porotců, doplní je moderátor Leoš Mareš. Nemění se ani moderátoři Jakub Prachař a Martin „Pyco“ Rausch.

10:41 – Změně názvu z Prima family na Prima už nic nepřekáží. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) s tímto krokem souhlasila na svém posledním zasedání.

10:40 – Mezi novináře přišly nové tváře Cest domů a prozrazují něco málo z toho, na co se diváci mohou těšit. Nechybí například Markéta Hrubešová.

10:39 – Pokračuje vlajkový seriál Primy Cesty domů. "Malinko uhýbáme a zlehčujeme prostředí. Utíkáme z nemocnice k soudnictví. Diváci uvidí z nových tváří například Romana Zacha, Markétu Hrubešovou a pochopitelně už dříve avizovanou Veroniku Freimannovou. Prima uvádí pokračování svého úspěšného seriálu jako Cesty domů II. Seriál začíná 19. srpna v obvyklém času – pondělí a středu ve 20:15. Cesty domů oslaví už 200 odvysílaných dílů.

10:36 – Další novinkou jsou Křižovatky života, nový formát, který je podle programového ředitele Vladyky unikátní. Jedná se o příběhy ze skutečného života. „Každý díl pořadu bude mít jakési řešení, které ukáže jasnější krok do budoucnosti. Tento pořad se těžko popisuje. S tímto formátem bude podzimní sezóna začínat. Začínáme už 12. srpna,“ uvedl programový šéf Primy Petr Vladyka.

10:33 – "Tým, který pořad připravuje, je neuvěřitelně výkonný. Pořad vyžaduje neuvěřitelný background. Principem pořadu je, že za stolem budou čtyři hosté, kteří se budou opakovat. Žádný systém v tom ale není. Patrik Hezucký bude jedním ze soutěžících a diváci ho uvidí v každém díle. Soutěžícím se budou dávat otázky a odpovědi by prý měli být velice zajímavý. Pořad poběží každou středu ve 21:45 od poloviny srpna. Leoš Mareš bude pořad moderovat.

10:30 – Programový šéf Petr Vladyka uvádí další novinku – licencovanou show QI, v níž se objeví Leoš Mareš a Patrik Hezucký. Oba přichází mezi novináře.

10:29 -Hlavní výhrou pro vítěze ve VyVolených bude 5 milionů Kč v hotovosti.

10:28 – Kolem moderátorů VyVolených se vytvořil chumel fotografů, David Vaníček naštěstí vše včas zachránil a konference nenabrala zpoždění. V následující galerii si můžete prohlédnout, jak probíhá stavba vily pro čtvrtou řadu VyVolených:

10:27 – „Přeju si, abychom ve vile měli velké příběhy a na ty i sázeli,“ říká Tereza Pergnerová. „Je v tom určitý druh sentimentu, proto jsem se k moderování vrátila,“ dodala Pergnerová. Mezi novináře přišla spolu s dalšími moderátory VyVolených i Agáta Prachařová. „Myslím, že od roku 2007, kdy se VyVolení objevili na obrazovce, se společnost posunula. Jsme obecně ambicióznější, lidi jsou přímočařejší a osazenstvo bude určitě jiné,“ doplnil Pergnerovou Libor Bouček.

10:24 – Vrací se VyVolení. „Legenda se vrací“, hlásí Prima. Moderátoři už jsou známí z dřívějška – v čele Tereza Pergnerová a Libor Bouček, doplní je Pavel Cejnar. „Co se týká castingů, chceme jít po lidských příbězích. Nechceme vyprodukovat žádnou porno show. Chceme se dramaturgicky vrátit k prvním VyVoleným,“ říká programový šéf Primy Petr Vladyka.

10:21 – Prima na podzim dostane nový grafický kabát, který bude představovat známé tváře, jež se na obrazovce televize objeví.

10:19 – Prima family se vrací k tradiční značce Prima. Změnu už mohli v rámci identifikace stanice zaznamenat diváci v DVB-T a na satelitu.

10:18 – Prima Cool a Prima začne vysílat v HD, potvrzuje generální ředitel Primy Martin Konrád.

10:16 – Prima nachystala na srpen několik změn. Do vysílání zařadí od pondělí 12. srpna Křižovatky života, a to od pondělí do čtvrtka ve 20:15. Ve středu od 14. srpna ve 21:30 začne talk show QI (Mareš a Hezucký). Odpolední Zprávy FTV Prima od pondělí 12. srpna každý den od 17:40.

10:14 – Hovoří generální ředitel Primy Martin Konrád: "Skupina Prima má za sebou nejlepší obchodní pololetí ve své historii. Prima odbavuje 67 % reklamy v českých televizích a jsme tak největším mediálním domem na poli reklamy. Pojďme si říci, že diváci reklamu trochu hůře nesou. Vykompenzovali jsme to naším novým projektem Prima Zoom. Chceme se dostat na čísla minulého podzimu, který byl velmi úspěšný. Je to plán velmi ambiciózní. Nové formáty, které zařadíme do vysílání, jsou velmi atraktivní. Vrací se nám legenda VyVolení.

10:11 – Hlavním sloganem Primy pro podzim bude heslo: „Hvězdy jdou mezi vás“. Tiskovku zahájil tiskový mluvčí Primy David Vaníček.

10:09 – Tiskovka možná začne se zpožděním akademické čtvrthodinky. Prima ji snímá dvěma štáby, nechybí tu například ani kamera serveru Novinky.cz. V zákulisí jsme z hvězd zahlédli například Patrika Hezuckého. Z vedení Primy nechybí generální ředitel Martin Konrád, ani programový ředitel Petr Vladyka.

BRAND24


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Tisková konference FTV Primy těsně před začátkem

10:04 – Tisková konference ještě nezačala, ale všichni (především novinář) už jsou připraveni na svých místech. Zástupci Primy za prezentační stůl zatím nezasedli. V kuloárech jsme se dozvěděli, že na podzim se konečně dočkáme od Primy nativního HD. Na Primě Cool například takhle poběží od nové sezóny Liga mistrů UEFA.

10:00 – Tisková konference FTV Primy k letošní podzimní sezóně probíhá ve stejný den, kdy svoje podzimní schéma představí i konkurenční skupina Nova (od 16:00, na DigiZone.cz rovněž nabídneme živý online). Podívejte se na oficiální pozvánku Primy:


Zdroj: FTV Prima

Foto: SherlockHolmes35@email.cz

Dnešnímu „tiskovkovému dnu“ předcházel včerejší incident před sídlem FTV Primy na pražské Palmovce, kde kdosi na sloup veřejného osvětlení vylepil tento plakát

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).