Hlavní navigace

Šlágr TV se dočká druhého kanálu, pro šíření využije pravděpodobně regionální multiplexy

24. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Kdy stanice odstartuje, je v tuto chvíli prozatím ještě velkou neznámou. Podle výkonného ředitele Roberta Kvapila vše závisí na jednáních s operátory. Televize bude cílit i na mladší diváky.

Hudební televizi Šlágr čeká expanze. Prestižní magazín Forbes pro Českou republiku na svém účtu sociální sítě Twitter napsal stručný status, že tento kanál se brzo rozroste o další stanici. Jedna televize Šlágr nestačí. Jak řekl ředitel Karel Peterka pro Forbes, do měsíce spustí v Praze druhý kanál plný dechovky a lidových hitů, uvedl Forbes Česko. Informaci následně potvrdil serveru DigiZone.cz i výkonný ředitel televize Šlágr Robert Kvapil. Podle jeho slov by ale zatím v komunikaci této novinky chtěl být opatrný a nechá ji přímo na Peterkovi.

K TÉMATU: Šlágr TV expanduje na Slovensko, o šíření v DVB-T jedná i s Towercomem

Druhý kanál by se měl zaměřit opět na dechovku a country, ale chceme k němu přilákat i mladší diváky, konstatoval Kvapil a dodal, že pod modernějšími žánry si je možné konkrétně představit právě country a dechovku pro mladší posluchače. Co se týká zaměření stanice, vše je ale zatím v přípravě. V tuto chvíli tedy k tomu nemohu uvést žádné podrobnosti, sdělil výkonný ředitel televize, která by na rozdíl od hlavního Šlágru neměla být celoplošná. Chceme cílit na vybrané regiony. Mohlo by jít například o Prahu, Brno nebo Ostravu, řekl Kvapil.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Zuzana Bubílková je novou tváří Šlágr TV, pomohla jí k lepší sledovanosti

Výkonný ředitel kanálu uvedl, že televize by měla fungovat tak, aby dobře fungoval poměr cena – výkon. Jednáme se všemi operátory zemských multiplexů. Co se týká šíření v nabídkách kabelových nebo IPTV operátorů a satelitu, to nemohu vyloučit. V tuto chvíli ho ale nemohu potvrdit, uvedl Robert Kvapil. Přesný termín startu televize zatím není v tuto chvíli stanoven. Vše závisí na jednání s operátory. Fungování našeho kanálu bude pochopitelně o ekonomice. Nepůjdeme invazivní metodou, upřesnil Kvapil. Obchodní model kanálu by měl být odlišný od hlavní stanice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).