Hlavní navigace

Skype končí ve Smart TV. Microsoft zastavuje podporu

22. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Skype
Firma se rozhodla věnovat dalšímu vývoji jen u své mobilní aplikace a u verze určené pro chytré televizory ukončila u všech značek jak podporu, tak další vývoj.

AKTUALIZOVÁNO: doplněno vyjádření společnosti Loewe. 

Upozornil nás na to čtenář s nickem spartakus.007007 (díky :)), který zároveň poslal dotaz, zda bychom mu nezjistili, jak to je s oznámením na jeho televizoru, že v polovině dubna společnost Samsung ukončí podporu Skypu, určeného pro volání i textovou komunikaci. Poptali jsme se tedy zároveň i u všech dalších velkých značek a odpovědi, které se nám podařilo sehnat, vidíte níže.

Microsoft zřejmě ukončil podporu programu Skype na TV proto, že je zde používán jen minimálně, problémy ale jsou i s aplikacemi pro Windows (viz odkazy níže).

Obecně vzato, má podpora u posledních značek televizorů skončit ke 4. srpnu 2016. Tedy alespoň podle firemní nápovědy.

K TÉMATU (LUPA.CZ): Microsoft po roce a půl ruší Skype Qik, aplikaci na posílání videovzkazů

Konec Skype pro moderní Windows. Aktualizace na nový je obtížná


Loewe:
po proběhnuvší aktualizaci není Skype k dispozici ani u jednoho modelu televizoru ze současné produktové linie.

Panasonic: aplikace Skype už v nabídce televizorů pro rok 2016 není, jak to bude se staršími modely, se zatím zjistit nepodařilo.

Philips (TP Vision): Na Android TV (5.x) z roku 2015 a novější Skype už vůbec není, protože aplikace nebyla Microsoftem pro tuto televizní platformu vytvořena. Na zbývajících chytrých televizorech byl provoz Skypu už ukončen a po kliknutí na jeho ikonu se pouze zobrazí upozornění, že aplikace není na tomto zařízení nadále podporována a program se má sám vymazat. Jde o televizory roku výroby 2013 a starší.

Samsung nám ústy svého tiskového mluvčího, Jiřího Janečka, sdělil, že od 2. června letošního roku nebude služba na Samsung Smart TV dostupná. Samsung se tak rozhodl proto, že Skype už nebude pokračovat ve vývoji a v poskytování podpory, což by mohlo ohrozit spokojenost našich zákazníků. Podle výrobce už po 2. červnu nebude aplikace v jeho nabídce chytrých funkcí dostupná, a to u žádné ze Smart TV této značky.

Tipy C

Informace od společností LG a Sony se zatím nepodařilo sehnat, ale stejná odpověď se dá předpokládat. Lišit se možná bude jen datum ukončení podpory, tj. stažení aplikace z nabídky chytrých funkcí toho kterého výrobce.

Další informace a také informace o dalších značkách televizorů najdete v oficiální anglické nápovědě Skypu zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).