Hlavní navigace

Skylink se připravuje na vypnutí kanálů v SD rozlišení, čtvrtina klientů ale nemá HD box

13. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výměna boxů pro sledování programů ve vysokém rozlišení je důležitá, protože ukončení distribuce ve standardní kvalitě (SD) v průběhu roku 2016 už oznámily všechny velké televize.

Přibližně čtvrtina klientů satelitního operátora Skylink ještě nemá k dispozici přijímač (set-top-box, případně televizor) pro sledování programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V rozhovoru pro server Parabola.cz to uvedl Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která tuto službu provozuje. Glisník je nicméně v tomto směru optimistou a věří, že počet přijímačů, které umožňují příjem HD kanálů, bude nadále narůstat. Z velké většiny by podle jeho slov měla výměna proběhnout do konce roku 2015.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink: Vybavenost přijímači pro HDTV je tristní, mohla by ohrozit naší pozici

Výměna boxů pro sledování programů ve vysokém rozlišení je důležitá, protože ukončení distribuce ve standardní kvalitě (SD) v průběhu roku 2016 už oznámily všechny velké televize včetně ČT, Novy a Primy. Na Slovensku by k tomu mělo dojít nejpozději do konce roku 2016. Glisník se vyjádřil i ke včerejšímu vyřazení kanálů Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD a nahrazení SD verzemi. Podle šéfa Skylinku došlo k porušení dohody ze strany mediální skupiny Nova, kterou oba subjekty uzavřely letos v květnu.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova nečekaně přerušila distribuci HD kanálů pro satelitního operátora Skylink

Skylink v letošním roce neuvede na trh hybridní přijímače, které se měly objevit původně v průběhu podzimu. Hybridní set top boxy se systémem Viaccess Orca se v letošním roce na trh v České republice a na Slovensku nedostanou. Aktuálně probíhají finální testy a v příštích týdnech zahájíme distribuci v Nizozemí a Belgii, uvedl Jaromír Glisník, který prozradil, že placenou část satelitní služby Skylink využívá v současné době půl milionu zákazníků. Mezi nejpopulárnější balíčky patří Mini, Multi a Kombi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).