Hlavní navigace

Skylink chystá vysílání přes IP pro chytrá zařízení. Vstoupil do Stream Group

11. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Lucemburská společnost M7 Group nechce, aby jí ujel vlak: kromě klasické satelitní televize chce nabídnout obsah přes IP do mobilů, tabletů, PC a chytrých televizorů.

Nejen přes klasickou satelitní parabolu bude možné přijímat programy satelitní služby Skylink. Její majitel, lucemburská společnost M7 Group, totiž koupila podíl v nizozemské společnosti Stream Group, která se zabývá vývojem aplikací pro poskytování video služeb pro chytrá zařízení, jako jsou smartphony, tablety, počítače nebo chytré televizory. Podle webu DigitalTVeurope.net se M7 Group chystá nabídnout tyto služby ve všech pěti zemích, kde nyní nabízí placenou satelitní televizi, tedy i v České republice.

K TÉMATU: Některé programy operátora Skylink budou díky krachu Satellite BG vysílat pouze v SD kvalitě

“Majetkově jsme vstoupili do společnosti, která má bohatou historii a řadu zkušeností s oblastí televize/videa přes IP na všech možných zařízeních,” potvrdil serveru DigiZone.cz člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník. “Jsou to programátoři aplikací pro počítače, mobily, tablety a také IP set top boxy. Nejprve v Nizozemí a časem i u nás nám pomohou v rozšiřování našich služeb tímto směrem. Konkrétnější plány zatím publikovat nemohu,” dodal. Stream Group již nyní provozuje v Evropě a Asii vlastní video platformu Solocoo.

ČTĚTE TAKÉ: SPI International omezí na pozici Skylinku počet programů, chystá IP řešení

“Stream Group a její platforma Solocoo budou nástrojem pro vytváření většího počtu lepších služeb pro naše zákazníky v zemích Beneluxu, Rakousku, České republice a Slovensku. Naši diváci chtějí více obsahu a chtějí mít možnost ho využívat kdekoli a kdykoli. Budeme schopni jim dodávat vylepšené interaktivní služby, jako je Catch-up TV a přehrávání televizních pořadů, MultiScreen a Video on Demand,” uvedl pro DigitalTVeurope.net generální ředitel M7 Group Jon Florsheim.

BRAND24

ROZHOVOR: Dopad krachu Satellite BG na zákazníky chceme minimalizovat, říká šéf Skylinku

“Stream Group jsme si vybrali za partnera, protože se pohybuje v čele vývoje IPTV a streamování videa už téměř deset let a pochopila měnící se nároky a zvyky našich zákazníků. M7 Group a Stream Group se společně zaměří na poskytování nejvyšší kvality a zlepší zážitky ze sledování televize. Naše strategické partnerství podpoří Stream Group při poskytování jejich služeb dalším operátorům po celém světě,” dodal Florsheim. Stream Group si po vstupu M7 Group ponechá stejného generálního i provozního ředitele.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).