Hlavní navigace

Skylink a CS Link budou v únoru přelaďovat. Chystá se Sport 2 HD, zmizí HBO v SD

31. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – Některé programy ve Skylinku přejdou ze standardu MPEG-2 do normy MPEG-4. Pro jejich další sledování tedy bude nutné vlastnit set-top-box pro příjem HD kanálů.

Satelitní služby SkylinkCS Link, jejichž provozovatelem je lucemburská skupina M7, chystají pro své zákazníky přelaďování některých programů. Tento krok bude také spojen se změnami v programové nabídce. Firma o tom informovala prostřednictvím své partnerské sekce. Operace proběhne ve dvou krocích – první je stanoven na dobu v noci z 3. na 4. února příštího roku, druhý pak z 24. na 25. února. Pravděpodobně nejvíce pozitivní změnou na tomto přelaďování bude zařazení kanálu Sport 2 v HD kvalitě, který nahradí dosavadní SD verzi. Z nabídky bude taktéž vyřazen kanál HBO v klasickém rozlišení.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Satelitní služby Skylink a CS Link zvýší od února o několik korun servisní poplatek

BRAND24

Některé programy, které byly doposud dostupné v normě MPEG-2, mohli je tedy přijímat i zákazníci se staršími boxy, přejdou do standardu MPEG-4. Pro jejich další sledování tedy bude nutné, aby měl divák přijímač nebo televizor pro příjem HD programů. Přelaďování se bude týkat ale pouze té části zákazníků, která nepoužívá certifikované boxy. Přijímače Skylink Ready vybavené funkcí Fast Scan zvládnou tuto operaci samy, respektive na popud operátorů. Na třech kmitočtech bude také provedena změna FEC (ochranné kódování digitálního signálu). Většina přijímačů ale tuto změnu zvládne bez nutnosti přelaďování.

Zmeny Frekvenci 131231 CZ by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).