Hlavní navigace

Skončí Pokondr Live a Kolo plné hvězd? Fridrich to prozradí 22. listopadu

10. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2011

Pořady Pokondr Live a Kolo plné hvězd, které vysílá první program České televize, by měly po Novém roce skončit. S odvoláním na nejmenovaný zdroj to uvedl bulvární server Super.cz, jemuž to nepřímo potvrdil i moderátor Kola plného hvězd Aleš Cibulka. Ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich, pověřený vedením ČT 1, na přímý dotaz serveru DigiZone.cz zrušení obou pořadů nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

K TÉMATU: Největší propadáky televizního podzimu: Pokondr Live, Schimanski, Okresní přebor

Vysílací schéma na leden až červen 2012 se finalizuje a bude se teprve projednávat. Až bude schváleno a představeno Radě ČT, ve vhodný čas jej zveřejníme. Schéma rozhodně nebude výsledkem vkusu jednoho nebo dvou lidí. Bude tvrdě podloženo sociologickými daty a finančními možnostmi, uvedl Fridrich. Radě ČT bude vedení televize schéma prezentovat 22. listopadu.

ČTĚTE TAKÉ: Úvodní díl talk show Pokondr live na ČT 1 měl méně diváků než ČT 2

Vychází z reality současné ČT, způsobu výroby, kdy se velké projekty zadávají na léta dopředu a je ovlivněno názory a zkušenostmi mnoha lidí, kteří se v ČT věnují programu, vývoji, skladbě, akvizici nebo kreativě. U každého pořadu se při tvorbě schématu posuzuje, zda plní veřejnou službu odpovídajícím způsobem, zda o něj diváci mají zájem a zda posiluje image ČT jakožto inovativního progresivního média, přiblížil Fridrich.

BRAND24

NAPSALI JSME: Nový šéf Kavčích hor Petr Dvořák kritizoval pořady Pokondr live a Výletníci

Tato tři kritéria jsou základem kvalitní veřejné služby a jsou objektivní podmínkou pro zařazení jakéhokoliv projektu do vysílání ČT. Nic není a nebude nahodilé, ani subjektivní, dodal šéf programových okruhů ČT. Pokondr Live čelí prakticky od začátku vysílání silné kritice, a to i od nového generálního ředitele ČT Petra Dvořáka. Kolo plné hvězd zatím tolik kritizované nebylo, navíc na rozdíl od Pokondru Live má nadprůměrnou sledovanost, i když jej Jednička vysílá ve čtvrtek večer proti seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 na Nově.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).