Hlavní navigace

Signál DVB-T2 může pokrýt do tří let osmdesát procent rakouských obyvatel

28. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 7. 2011

Do dvou let od spuštění digitálního terestrického vysílání v systému DVB-T2 by mohlo mít přístup k tomuto signálu 80 % obyvatel Rakouska. Na svém webu to uvádí v tiskové zprávě regulační orgán RTR s odvoláním na společnost ORS, dceřinou firmu veřejnoprávní televize ORF a tamní obdobu Českých Radiokomunikací. Během prvního roku provozu by se měl signál DVB-T2 dostat k 50 % populace.

K TÉMATU: Rakušané chtějí vysílat v systému DVB-T2 už v první polovině roku 2012

Rakušané mají s vysíláním v tomto novějším standardu terestrické televize velké plány. Na ostro v něm chtěli vysílat již od příštího roku, a to v době, kdy se budou konat olympijské hry v Londýně. Testy už probíhají v oblasti Vídně delší dobu. Nová technologie pochopitelně umožní šířit nejen více programů v jednom multiplexu, ale také stanice ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Síť tak získá přibližně o třicet procent větší kapacitu. Rakousko chce v DVB-T2 provozovat dva multiplexy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ORF v budoucnu integruje svůj obsah do chytrých televizorů. Využije i HbbTV

Zavedení DVB-T2 v Rakousku je velice důležité. Znamená technologický pokrok, který může nabídnout spotřebitelům zajímavou nabídku a rozsáhlou škálu programů. Zároveň přinese snadný a flexibilní příjem televize přes klasickou anténu, uvedl při této příležitosti generální ředitel RTR Alfred Grinschgl. Rakousko pochopitelně plánuje přechod na systém DVB-T2 pozvolně, a to po dobu několika let. Připomínky ke koncepci rozvoje tohoto standardu mohou zájemci předkládat RTR do 15. listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).