Hlavní navigace

Server Lupa.cz prošel redesignem a představil responzivní design

21. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lupa.cz je ode dneška plně responzivní a automaticky se tedy přizpůsobuje tomu, na jakém zařízení ji čtenář zobrazuje – ať už je to desktop, tablet nebo mobilní telefon.

Součástí změny je i řada vylepšení, díky kterým se stránky budou načítat rychleji – lepší komprimace obrázků a další optimalizace by měly být znát hlavně na mobilních zařízeních. Na mobilech mohou čtenáři používat i speedmetr, který měří rychlost připojení. Server přešel na technologii od DSL.cz, která není ve Flashi.

BRAND24

Další změnou je návrat k někdejšímu rozdělení textů na dvě kategorie: propracované, delší, původní články a rychlé, stručné aktuality. Hlavní stránka je tak nově „dvourychlostní“ – v pravém sloupci najdete témata, která si zaslouží podrobnější rozbor v podobě komentáře, analýzy, glosy, reportáže či rozhovoru. V levém sloupci pak budou proplouvat rychle aktuální denní zprávy.

Při změně designu jeho tvůrci mysleli i na to, aby se články lépe četly. Zohlednili proto například známé typografické pravidlo, že užší sloupce s textem jsou pro čtení ergonomičtější než „delší řádky“. Změnila se také podoba některých prvků vkládaných do odstavců (třeba boxíků s redakčními tipy na další články), aby méně přerušovaly tok textu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).