Hlavní navigace

Seriál 4teens v pátek na Jedničce propadl. ČT ho přesouvá na úterý

25. 5. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2011

AKTUALIZOVÁNO Nový rodinný seriál České televize s názvem 4teens, který je na ČT 1 určen především mladé generaci diváků, se přesune z pátečního večera na úterý. Vyplývá to z programových změn, jež zveřejnila ČT. Informaci potvrdil serveru DigiZone.cz mluvčí Ladislav Šticha. Ještě tento pátek, tedy 27. května, se budou 4teens vysílat od 20 hodin, ale o sedm dní později, 3. června, už ČT 1 odvysílá místo nich televizní povídky Trapasy z prosluněného Kokořínska.

ČTĚTE TAKÉ: Dva nové původní seriály pro jaro 2011 na ČT 1: Znamení koně a 4Teens

Seriál 4teens si dá tedy příští týden pauzu a na obrazovce se objeví od úterý 7. června. Nasazen bude opět na dvacátou hodinu, z čehož vyplývá, že se postaví do přímého souboje například s Ordinací v růžové zahradě 2 na televizi Nova, což však pro něho může mít ještě fatálnější následky, než doposud. Podle Ladislava Štichy sledovalo poslední (druhý) díl 400 tisíc diváků starších 15 let. K přesunu dochází především proto, že v daný den se nepodařilo oslovit skupinu lidí, na kterou je seriál primárně cílen. Ta se v tuto dobu věnuje zřejmě jiným činnostem, než je sledování televize.

Změna se dotkne i dokumentárního cyklu Posledních 24 hodin, který ČT 1 vysílá od tohoto týdne v úterý od 20 hodin. Kvůli seriálu 4teens jej Jednička od druhého dílu přesune až na červenec.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT 1 ve čtvrtek zopakuje úvodní díl seriálu 4teens, kvůli hokeji propadl

ČT 1 už se s nezájmem diváků o seriál 4teens potýkala hned od počátku. Jeho první díl sledovalo kvůli hokejovému mistrovství světa minimum diváků a veřejnoprávní médium ho proto muselo o týden později reprízovat. Sedmidílná seriálová novinka 4teens vypráví o sedmi novopečených gymnazistech, jejich profesorech, rodičích, kamarádech a tajemném autorovi komiksů ve školním internetovém časopise. Seriál v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava natočil s řadou mladých nadějí i populárních českých herců režisér Pavel Jandourek. Po skončení 4teens bude v úterý pokračovat cyklus Posledních 24 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).