Hlavní navigace

Senzi, slovenská obdoba Šlágru, už testuje v DVB-T. Zachytitelná je i na našem území

29. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Zatímco Šlágr TV se rozhodla využít pro své šíření na Slovensku lokálních multiplexů, Joj-ka, která za Senzi TV stojí, bude tento program šířen v DVB-T síti Towercomu.

Telekomunikační operátor Towercom, slovenská obdoba Českých Radiokomunikací, zahájil včera v tamním multiplexu 1 testy chystaného programu Senzi, který bude jakousi obdobou české Šlágr TV, jež si u generace starších diváků získává čím dál tím vyšší popularitu. Vysílání Senzi TV se prozatím skládá pouze s promo smyčky. Ostrý start proběhne v neděli 1. září. Na testy upozornili v diskusním fóru DigiZone.cz jeho čtenáři. Nejsnadnější cestu k tomuto programu mají diváci na Moravě, kteří mohou zachytit signál slovenského multiplexu 1 z vysílače Velká Javorina na kanálu 55. Používá se zde vertikální polarizace.

BRAND24

Ukázka ze zkušebního vysílání Senzi TV ve slovenském multiplexu 1
Autor: pro DigiZone.cz David Kříž

Ukázka ze zkušebního vysílání Senzi TV ve slovenském multiplexu 1

K TÉMATU: Senzi TV, slovenská obdoba Šlágru, už láká na chystaný start promo smyčkou na webu

Správné položení antény ale nemusí být pro zájemce o tuto stanici jediným problémem. Senzi TV není šířena ve starším standardu MPEG-2, ale v novějším MPEG-4/AVC. Znamená to, že divák pro její sledování potřebuje televizor nebo set-top-box s podporou tohoto kódování. Kromě Senzi TV mohou zájemci, kteří jsou v dosahu slovenského multiplexu 1 sledovat programy Wau, Dajto a Fooor. U našich východních sousedů fungují celkem tři celostátní neplacené digitální sítě a placený multiplex 4 označovaný jako Plustelka. Konkurence Senzi TV, kanál Šlágr, se rozhodla využít naopak lokálních sítí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).